Najbolje britanske Netflix serije

Na platformi Netflix možemo pronaći ogroman broj filmova, serija i zanimljivih dokumentaraca koje definitivno vredi pogledati... 

Od dramskih predloga do romantičnih filmova i serija, imamo priliku da uživamo u širokom spektru međunarodno renomiranih ostvarenja. Činjenica je da su španske produkcije imale veliki uspeh, ali nisu jedine. Isto važi i za vrhunske britanske serije koje su uspele da se istaknu i da ih javnost zavoli. Pune misterije, drame, emocija, ostavljaju nas u neponovljivoj agoniji i želji za sledećom epizodom. Izdvojili smo 5 koje predlažemo da uskoro pogledate, ukoliko niste.

Peaky Blinders

Ko god je započeo sa gledanjem ove serije nije mogao da prestane. Serija iz 2013. koja se sastoji od pet ciklusa istakla se i ostaje na prvom mestu u svetu, sa sveukupnom naklonošću publike od oko 96%. Priča je zasnovana na Tommyju Shelbyju opasnom čoveku koji vodi bandu Peaky Blinders sa sedištem u Birminghamu, gde uskoro, Chester Campbell, inspektor, odlučuje da zaustavi njihove kriminalne aktivnosti i uhvati vođu bande.

Sherlock

Proizvedena 2010. godine, serija koja je premijerno prikazana u julu 2010. godine, a završila se u januaru 2017. godine, dobila je pozitivan odgovor, sa 96% procenata publike. Slučaj se fokusira na Watsona, bivšeg vojnog lekara, za kojeg je pronađeno da deli stan sa Šerlokom Holmsom, ekscentričnim čovekom sa neverovatnom sposobnošću da istražuje i rešava razne zločine. Tada oni postaju neporaženi dvojac i preuzimaju najneobičnije slučajeve. Serija sa četiri sezone će vas oduševiti.

The Crown

Novija dramska serija iz 2016. godine, sa 4 ciklusa, izazvala je naročitu pometnju u Palati, prikazujući pogled iznutra na ranu vladavinu kraljice, koja je na presto stupila u 25. godini nakon smrti svog oca, kralja Georgea. Kako decenije prolaze, otkrivaju se lične spletke, romanse i politička rivalstva koja su igrala glavnu ulogu u događajima poslednjih godina 20. veka. U stvari, u četvrtoj i najnovijoj sezoni videli smo Dajanu i njenu kontroverznu vezu sa princom Čarlsom.

Bodyguard

Sve je započelo kada je David Budd, ratni veteran, počeo da radi sa Metropolitan policijskom službom u Londonu. Njegova odgovornost je da zaštiti ministra unutrašnjih poslova, kontroverznog i ambicioznog političara. Tokom ove akcije, njegova uverenja su u suprotnosti sa zahtevima posla, pa se suočava sa fizičkim i psihološkim ožiljcima iz vremena kada je služio i razapet je između svojih uverenja i dužnosti da štiti. 94% korisnika je pozitivno odgovorilo na ovu seriju i sigurno ćete razumeti zašto!

Top Boy

Serija je počela da se emituje u oktobru 2011. godine i sadrži 3 ciklusa. Društvena dramska serija smeštena je u istočnom Londonu i prikazuje situaciju sa narko-bandama u tom području. Vraćaju se dva stara dilera droge koji su željni novca, ali im prete novi sitni prevaranti.

Uživajte!

Pročitajte još

Pročitaj još

O ovim poznatim ličnostima se trenutno snimaju filmovi - i jedva čekamo da ih pogledamo!

Uvek smo voleli filmove koji su snimljeni po istinitoj priči jer nam oni daju uvid u živote likove o kojima smo do sada samo čitali.

Šta gledamo u avgustu: Novi filmovi i serije na Netflixu koje ne želimo da propustimo

Ovog leta morate da nađete način da sebi ispunite slobodno vreme tako da se maksimalno opustite – a za to su vam potrebne samo dve reči: Netflix i chill (Ipak 3, ups).

Predviđamo: 6 filmova sa Filmskog festivala u Kanu koji će biti veliki hit u 2021!

Lineup 74. Filmskog festivala u Kanu doneo nam je fantastičan mjuzikl u kom glumi Adam Driver, kao i najnoviju vizuelnu poslasticu Wesa Andersona.

Od Martina Scorsese-a do Romana Polanskog: 10 esencijalnih neo noir filmova

Prilično smo sigurni da Pulp Fiction, Velikog Lebovskog i Blade Runner ne biste stavili u istu kategoriju, pogotovo ne onu koja podrazumeva “noir”. Međutim, oni i te kako pripadaju istoj kategoriji, tačnije istom žanru.

Helen Mirren, Marion Cotillard i Carla Bruni: 10 najboljih stajlinga sa otvaranja kanskog filmskog festivala

Nakon otkazivanja koje se dogodilo prošle godine, te nakon brojnih pomeranja - tokom večeri 06. jula svečano je otvoren legenadarni festival koji slavi filmsku umetnost već 74 godine, ali i onu nezaobilaznu modnu.

Umesto kokica: Najzdravije grickalice za gledanje filma

Ovih dana, vreme je promenjivo, a to je odličan razlog da ostanemo kod kuće i organizujemo filmski maraton za koji još uvek nismo mogli da nađemo vremena.