Harper's Bazaar Srbija

Najbolje britanske Netflix serije

Na platformi Netflix možemo pronaći ogroman broj filmova, serija i zanimljivih dokumentaraca koje definitivno vredi pogledati… 

Od dramskih predloga do romantičnih filmova i serija, imamo priliku da uživamo u širokom spektru međunarodno renomiranih ostvarenja. Činjenica je da su španske produkcije imale veliki uspeh, ali nisu jedine. Isto važi i za vrhunske britanske serije koje su uspele da se istaknu i da ih javnost zavoli. Pune misterije, drame, emocija, ostavljaju nas u neponovljivoj agoniji i želji za sledećom epizodom. Izdvojili smo 5 koje predlažemo da uskoro pogledate, ukoliko niste.

Peaky Blinders

Ko god je započeo sa gledanjem ove serije nije mogao da prestane. Serija iz 2013. koja se sastoji od pet ciklusa istakla se i ostaje na prvom mestu u svetu, sa sveukupnom naklonošću publike od oko 96%. Priča je zasnovana na Tommyju Shelbyju opasnom čoveku koji vodi bandu Peaky Blinders sa sedištem u Birminghamu, gde uskoro, Chester Campbell, inspektor, odlučuje da zaustavi njihove kriminalne aktivnosti i uhvati vođu bande.

Sherlock

Proizvedena 2010. godine, serija koja je premijerno prikazana u julu 2010. godine, a završila se u januaru 2017. godine, dobila je pozitivan odgovor, sa 96% procenata publike. Slučaj se fokusira na Watsona, bivšeg vojnog lekara, za kojeg je pronađeno da deli stan sa Šerlokom Holmsom, ekscentričnim čovekom sa neverovatnom sposobnošću da istražuje i rešava razne zločine. Tada oni postaju neporaženi dvojac i preuzimaju najneobičnije slučajeve. Serija sa četiri sezone će vas oduševiti.

The Crown

Novija dramska serija iz 2016. godine, sa 4 ciklusa, izazvala je naročitu pometnju u Palati, prikazujući pogled iznutra na ranu vladavinu kraljice, koja je na presto stupila u 25. godini nakon smrti svog oca, kralja Georgea. Kako decenije prolaze, otkrivaju se lične spletke, romanse i politička rivalstva koja su igrala glavnu ulogu u događajima poslednjih godina 20. veka. U stvari, u četvrtoj i najnovijoj sezoni videli smo Dajanu i njenu kontroverznu vezu sa princom Čarlsom.

Bodyguard

Sve je započelo kada je David Budd, ratni veteran, počeo da radi sa Metropolitan policijskom službom u Londonu. Njegova odgovornost je da zaštiti ministra unutrašnjih poslova, kontroverznog i ambicioznog političara. Tokom ove akcije, njegova uverenja su u suprotnosti sa zahtevima posla, pa se suočava sa fizičkim i psihološkim ožiljcima iz vremena kada je služio i razapet je između svojih uverenja i dužnosti da štiti. 94% korisnika je pozitivno odgovorilo na ovu seriju i sigurno ćete razumeti zašto!

Top Boy

Serija je počela da se emituje u oktobru 2011. godine i sadrži 3 ciklusa. Društvena dramska serija smeštena je u istočnom Londonu i prikazuje situaciju sa narko-bandama u tom području. Vraćaju se dva stara dilera droge koji su željni novca, ali im prete novi sitni prevaranti.

Uživajte!

Najnovije