Harper's Bazaar Srbija

Predstavljamo 10 najgledanijih Netflixovih ostvarenja u Srbiji ove nedelje

Ne, na prvom mestu nije serija Archive 81!

Samo nekoliko dana trebalo je seriji Archive 81 da skine s trona gledanu britansku mini seriju Stay Close. Ako još uvek niste pogledali ovu mračnu priču, a ljubitelj ste krimića, trilera i horora, vreme je da odvojite osam sati vremena, spremite kokice i udobno se zavalite u fotelju. Serija Archive 81 je prati priču o pasioniranom engleskom konzervatoru Danu Turneru, koji treba da digitalizuje video-snimke iz devedesetih godina, koje je za svoju doktorsku disertaciju napravila  mlada i lepa Melody. Iako je samo hteo da radi svoj posao, Dan se nevoljno uvlači u mrežu strašnih, misterioznih zločina, a kada na jednom od snimaka ugleda svog oca, gubi razum. Postaje opsednut time da sazna šta se dogodilo, uveren da može da spasi Melody od zastrašujućeg kraja. Zvuči  zanimljivo? Ceo svet je “odlepio” za ovom pričom, iako ima i onih koji kažu da je serija puna opštih mesta i jeftinih trikova, besmislenih rešenja i da vizuelno i nije baš tako dobra. Opet, svi se slažu u jednomnećete moći da odvojite oči od ekrana. 

Nego, šta je ono što je u ovom trenutku popularnije od Archive 81 u Srbiji? Poznati kao nacija u kojoj je svako domaće ostvarenje u bioskopima gledanije od najvećeg stranog blokbastera, sasvim je logično da se na prvom mestu po gledanosti nalazi film Nečista krv. Veliki uspeh za kreatore ovog ostvarenja, ali i za našu zemlju – sada će i svet moći da se upozna sa starim običajima sa juga Srbije i našim fenomenalnim glumcima.

Nečista krv je na prvom, Archive 81 na drugom mestu, a u galeriji imate još osam ostvarenja koja su trenutno najgledanija u Srbiji

 

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Netflix (Promo) 

Najnovije