Harper's Bazaar Srbija

"Other Music“ – dokumentarni film o legendarnoj njujorškoj prodavnici ploča

Premijera dokumentarca o kultnoj prodavnici ploča dva puta je odložena zbog pandemije koronavirusa.

Dokumentarni film “Other Music” o kultnoj i omiljenoj prodavnici ploča u Njujorku, koja je zatvorena 2016. godine, biće prikazan na striming platformama sledeće nedelje.

Premijera dokumentarca „Other Music“, je u bioskopima kasnila dva puta zbog pandemije koronavirusa, ali će sada film biti dostupan na platformama Amazon Prime, iTunes, Google Play od 25. avgusta.

Dokumentarni film, koji su producirali i režirali Rob Hatch-Miller i Puloma Basu, priča je o legendarnoj njujorškoj „Central Record Store“ prodavnici ploča, koja već 21 godinu predstavlja fokus alternativne muzičke scene i odredište fanova nekonvencionalnog sveta zvukova. Prodavnica je bila jedinstveno mesto koje je negovalo kulturu vinila, uređivalo i promovisalo mlade talente koji su postali najuticajniji rok bendovi grada kao što su Animal Collective, the Yeah Yeah Yeahs, Vampire Weekend, the Strokes, Interpol i TV On The Radio, kao i solo umetnike Anohni (bivši Antony And The Johnsons), William Basinski i drugi.

Bivši vlasnik „Other Music“ Josh Meidell rekao je u izjavi: “Ovo je priča o diskografskoj kući, ali isto tako i o moći zajednice i promeni lica naših gradova i kulture. Film je zabavno slavlje kreativnosti i ljudi i mesta koja su bitna u ovom životu. I čini se da je danas sve ovo još relevantnije.”

harpersbazaar.gr

Najnovije