Parovi u trci za Oskara: Za prestižnu filmsku nagradu bore se dva bračna para!

Svako u različitim kategorijama, ove godine nominovani su Penelope Cruz i Javier Bardem, kao i Kirsten Dunst i njen verenik Jesse Plemons.

Nominacije za 94. dodelu Oskara donela su brojna iznenađenja. Film “Power of the Dog” nominovan je u 12 kategorija, film “Dune” u 10, a po sedam imaju “Belfast” i “West Side Story”. Prvi put u istoriji za najbolju režiju nominovana je žena koja već ima Oskara, a to je Jane Campion, koja ga je osvojila za film “Piano” 1994. Njen film “Power of the Dog” takmiči se najbolji film, a još jedna od zanimljivosti u vezi sa ovim ostvarenjem, koje može da se pogleda na Netflixu, jeste i to što su dva glumca iz njega nominovana u istoj kategoriji – za sporednu mušku ulogu. A još zanimljiivije je to što je i jedan ljubavno-glumački par iz filma, a to su Kirsten Dunst i njen verenik Jesse Plemons (koji i na filmu igraju muža i ženu), nominovan za Oskara – ona za najbolju žensku sporednu ulogu, a on u istoj kategoriji, samo za suprotan pol. 

Ovo nije jedini bračno-glumački par koji je ove godine nominovan za Oskara. Pored Kirsten i Jessea, to su i Penelope Cruz i Javier Bardem, koji ne igraju istom filmu, ali je svako za svoje ostvarenje nominovan u istoj kategoriji – on za najboljeg muškog glumca zbog uloge u filmu “Being the Ricardos“, a ona za najbolju žensku glumicu u “Paralel Mothers” (film Pedra Almodovara koji će biti prikazan na predstojećem Festu).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Georgia (@georgia___lorusso)

Javier i Penelope na taj način prate stope slavnih holivudskih parova kao što su Lynn Fontanne i Alfred Lunt (1932), Frank Sinatra i Ava Gardner (1954), Elizabeth Taylor i Richard Burton (1967) i Greta Gerwig i Noah Baumbach (2020). 

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

 

Najnovije