Harper's Bazaar Srbija

Počinje rat zmajeva: Pogledajte eksplozivne trejlere za 2. sezonu “House Of The Dragon”

Fantastični ep vraća se na male ekrane ovog leta.

U jesen 2022, uzbudljiva priča koja je prethodila legendarnom Game of Thrones, House of the Dragon, završila se na zaista zapanjujućoj noti: okrutni zmaj princa Aemonda Targaryena guta u jednom zalogaju princa Lucerysa zajedno sa njegovim zmajem Arraxom. Konačna slika koju vidimo je Lucerysova majka, Rhaenyra, dok prima vesti o sinu, okreće se ka kameri, a lice joj je preplavljeno očajem i besom.

Od tada, priznajmo, čekanje je bilo mučno, da se sazna šta će se dalje desiti – ali, na sreću, tome će se uskoro približiti kraj. HBO je potvrdio da će se fantastični ep vratiti u naše živote 17. juna ove godine, dok je 2. decembra 2023. otkrio prvi tizer za drugi deo serije.

Počinje devastiranom Rhaenyrom koja zuri u more dok se čuje „greške su napravljene u satima nakon smrti kralja Viserysa“. Potom vidimo novog kralja Aegona II i Daemona Targaryena koji okupljaju svoje trupe i pripremaju se za bitku, i Otta Hightowera koji pravi strategiju sa svojom ćerkom, kraljicom Alicent. „Mnogi će umreti”. Zatim, kao što se i očekuje u univerzumu Igre prestola, dolazi do naleta obezglavljivanja, konja koji galopiraju kroz brutalne scene bitaka, rafala zmajeve vatre i zadivljujući snimak dva zmaja i njihovih jahača okrenutih jedan prema drugom na prostranoj plaža. Kako kaže princeza Rhaenys „Ne postoji tako krvav rat kao rat između zmajeva.”

A onda, dva trejlera – jedan za “zelene”, one koji podržavaju kraljicu Alicent, i jedan za “crne”, one na strani princeze Rhaenyre – puštena su 21. marta.

Kao što tri trejlera jasno pokazuju, veliki deo glumačke ekipe prve sezone – uključujući Steva Toussainta (Corlys Velaryon), Fabiena Frankela (Criston Cole), Sonoyu Mizuno (Mysaria), Harrya Colletta (Princ Jacaerys), Bethany Antoniu (Lady Baela), Phoebe Campbell (Lady Rhaena Targaryen) i Phiu Saban (Kraljica Helaena) – vratiće se i za drugu sezonu.

Najbolje od svega, biće i sveže krvi: Abubakar Salim kao Alyn iz Hala, mornar iz Velarionske flote koji je služio u kampanji Stepstones; Clinton Liberty kao njegov brat Addam od Hulla; Gayle Rankin kao Alys Rivers, isceliteljka i stanovnica Harenhala; Freddie Fox kao Ser Gwayne Hightower, Ottov sin; Simon Russell Beale kao Ser Simon Strong, pra-ujak lorda Larysa; i Tom Taylor kao Cregan Stark, aktuelni lord Vinterfela i predak Jona Snowa.

Međutim, postoji jedna loša vest: umesto prošlosezonskih 10 epizoda, ovaj put će ih biti samo osam – mada, ako ako sudimo prema prvim trejlerima, epizode će biti pune akcije od početka do kraja. Neka bitka počne.

Foto: Profimedia, Youtube

Najnovije