Harper's Bazaar Srbija

Zašto smo šokirani godinama “Sex and the City” i “The Golden Girls” junakinja?

Možete li da verujete da su Carrie, Miranda i Charlotte starije od "Zlatnih devojaka"?

Kako danas, a kako smo pre samo 30-40 godina doživljali žene u “zlatnom dobu”? Očigledno ne isto. Kada se nedavno jedan od internet korisnika, dosetio da napravi poređenje između junakinja ostvarenja “And Just Like That …”, koju prate apsolutno svi obožavaoci “Seks i grada”, sa legendarnom serijom “The Goden Girls” (emitovala se od 1986. do 1991), društvene mreže su se usijale.

Malo koga nije pogodila činjenica da smo nekad davno, žene u menopauzi doživljavali kao slatke bakice. One koje po svim parametrima nose nezanimljivu odeću, jer ih ne zanima moda, dugačke suknje i ravnu obuću, imaju obavezno sedu kosu i trajnu, zapravo, ponašaju se i stilizuju potpuno suprotno od savremenih Njujorčanki, modno osvešćenih, koje i dalje vode vrlo aktivan društveni život i pritom se ludo zabavljaju

Kada se pojavila informacija da su junakinje iz serije “And Just Like That…” istih godina kao legendarne “Golden Girls”, na internetu se instant rasplamsala vruća diskusija. Poređenje je postalo još važnije, jer nas je nedavno napustila jedna od “Zlatnih devojaka”, glumica Betty White, a luđe, kada je neko shvatio da su Carrie, Miranda i Charlotte, ne istih godina kao Dorothy (Beatrice Arthur), Blanche (Rue McClanahan) i Rose (Betty White), nego su još i starije – one imaju po 54-55 godona, dok zlatne cure 53 – 55.

– Gledam prvu epizodu prve sezone ‘Golden Girls’ i Rose je otkrila da ima 55 godina. To me uznemiruje. To su godine koje Charlotte ima u ‘And Just Like That…’, napisala je  korisnica Twittera.

Rasprava se sa društvenih mreža prenela na televizijske ekrane, gde se u raznim emisijama žustro raspravljalo o tome.  

Danas kada zamišljate ženu od 54, 55 godina ne zamišljate likove iz ‘The Golden Girls’. Ne razmišljate o gomili bakica iz kvarta. To kako su ih oblačili u pulovere – mislim, znam, i ja nosim kardigan, ali ne volim da se oblačim kao bakica. Učinili su ih starijima nego što su stvarno bile, zaključila je Bush Hager iz emisije “Today”.

Rose ili Carrie? Odaberite sami.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, HBO Max 

 

Najnovije