Harper's Bazaar Srbija

Sophia Loren se vraća u bioskope

U filmu koji će uskoro biti premijerno prikazan na Netflix-u.

Prošlo je jedanaest godina od poslednjeg pojavljivanja Sophie Loren u filmu (u mjuziklu Nine 2009) i deset godina od najnovijeg televizijskog dela (film My House Is Full of Mirrors).

Ali, 86-godišnja Sophia Loren još nije spremna za penziju. Legendarna zvezda glumila je u novom rediteljskom delu svog sina Edoarda Ponrija.

Film nosi naslov „The Life Ahead“  i filmska je adaptacija istoimenog romana Romain Garyja, za koji je francuski autor 1975. godine dobio „Goncourt Prize“. Knjiga je ponovo postala film 1978. godine sa Simone Signoret u glavnoj ulozi.

Sophia Loren glumi Madame Rosu, ulogu koja je možda jedna od najjačih u njenoj karijeri. Junakinja koju će otelotvoriti u filmu je Jevrejka koja je preživela holokaust i koja se obavezuje da odgaja decu bez roditelja.

Jedno od ove dece, dvanaestogodišnji dečak iz Senegala, Momo, promeniće joj život. „Snažna je, krhka je, preživela je … U mnogo čemu me podseća na moju majku“, rekla je Loren o Madame Rosi.

Neki predviđaju da će film biti nominovan za Oskara i verovatno će dodati još jednu nagradu velikoj kolekciji Sophie Loren – koja je 1961. godine osvojila Oskarovu nagradu za najbolju glumicu u filmu na engleskom jeziku „Dve žene“.

Premijera filma “The Life Ahead” na Netflix-u zakazana je za 13. novembar.

Najnovije