Harper's Bazaar Srbija

Sve što znamo o predstojećoj seriji „The First Lady“

Serija „The First Lady“ sadrži glumačku postavu zvezda koju nećete želeti da propustite.

“The First Lady” je nova TV serija u kojoj je prikazan život nekadašnjih prvih dama.

Od Jacqueline Kennedy Onassis (Jackie O) do Eleanor Roosevelt, prve dame ostavile su trag gotovo jednako veliki kao i njihovi supružnici.

Prva sezona serije će ispričati priču o tri predsedničke žene –  Eleanor Roosevelt, Betty Ford i Michelle Obama – fokusirajući se na njihove uloge, kao i promene koje su se dogodile u svetu tokom njihovog boravka u Beloj kući.

Viola Davis, dva puta nagrađivana za ulogu u Fences, Gillian Anderson, koja je glumila Margaret Thatcher u filmu The Crown, i oskarovka Michelle Pfeiffer, glumiće u “The First Lady”, novoj antologijskoj seriji Susanne Bier. Serija dolazi nakon široko rasprostranjene popularnosti drugih istorijskih fantastičnih TV serija koje su usredsređene na britansku kraljevsku porodicu.

U vreme kada, više nego ikad, na malom ekranu još uvek nedostaje zastupljenost žena u politici, “The First Lady” želi da ove žene koje su radile u senci nekih od najvećih predsednika Sjedinjenih Država dovede u prvi plan. Daleko od toga da se ograničavaju na svoju ulogu Prve dame, žene predstavljene u seriji su aktivistkinje koje menjaju pravila i čiji se doprinos često previđa.

Iako datum lansiranja serije “The First Lady” još nije najavljen, detalji o glumačkoj postavi polako izlaze na videlo. Dok čekate da je vidite na malom ekranu, otkrivamo vam sve što znamo o dugo očekivanoj novoj seriji.

Viola Davis kao Michelle Obama

Nakon nagrade Emmy u filmu „How to Get Away with Murder“, Davis ne namerava da se zaustavi na tome. Od advokata do prve dame, samo je mali korak za glumicu oskarovku koja će igrati ulogu prve crne dame u Sjedinjenim Državama, Michelle Obamu.

Često u poređenju sa Jackie Kennedy zbog njene harizme i elegancije, Michelle oličava američki san sa suprugom Barakom. Nikada u pozadini, bivša Prva dama uspela je da se uzdigne među najinspirativnije ljude na svetu. Nema sumnje da će talentovana Davis sjajno prikazati ulogu 44. prve dame.

Gillian Anderson kao Eleanor Roosevelt

Posle pobede na Zlatnom globusu za ulogu u “The Crown”, Anderson će igrati Eleanor Roosevelt, prvu damu koja je utrla put onima koji su je nasledili. Poznata po svojoj otvorenosti, Roosevelt je bila odlučna aktivistkinja koja je svoje vreme posvetila građanskim pravima u vreme patrijarhata i rasizma, pišući i govoreći istine koje i danas odjekuju poput himne. Kao ni jedna prva dama pre nje, Elenor je aktivno učestvovala u pružanju podrške američkom narodu koji je bio pogođen Velikom depresijom. 

Michelle Pfeiffer kao Betty Ford

Pfeiffer će takođe odati počast kultnoj prvoj dami, Betty Ford. Karakteristična žena bila je posebno aktivna u socijalnim pitanjima, posebno u zavisnosti od droge. Čak je svedočila o sopstvenoj borbi sa zavisnošću od droge i alkohola, kao i rakom dojke.

OT Fagbenle kao Barack Obama

Zajedno sa Davis, OT Fagbenle je izabran da igra ulogu 44. predsednika Sjedinjenih Država. Nije iznenađujuće što će voljeni suprug imati mesto u seriji koja prati živote ovih žena od mladosti do njihovog vremena u Beloj kući.

Lexi Underwood kao Malia Obama

Najstariju ćerku porodice Obama glumiće Lexi Underwood, koja je nedavno glumila u dramskoj seriji “Little Fires Everywhere”. Mlada TV zvezda sada se pridružuje ovoj izuzetnoj grupi.

Aaron Eckhart kao Gerald Ford

Eckhart će tumačiti ulogu Geralda Forda. Nakon što je glumio izmišljenog predsednika u „White House Down“, glumac se pridružio ekipi „The First Lady“ kao jedini predsednik koji nikada nije izabran. Nakon velikog preokreta Ford je preuzeo tu ulogu, što ga je kasnije odvelo u Ovalni kabinet nakon ostavke njegovog prethodnika. Kako Betty prolazi kroz težak period zavisnosti od alkohola i droga, profesionalni život njenog supruga odjednom će sve promeniti, pružajući joj priliku da se konačno upusti u borbe koje se razlikuju od borbi njenog supruga i postane ikona koju poznajemo.

Dakota Fanning kao Susan Elizabeth Ford

Prema Deadline-u, Dakota Fanning pridružila se seriji kao Suzan Ford, najmlađe dete Betty i Geralda. Tinejdžerka je predstavila mnoge progresivne ideje za to vreme. Već je bila veoma uključena u politiku tokom odrastanja i često su je viđali zajedno sa roditeljima na raznim događajima.

foto:lofficiel

Najnovije