Harper's Bazaar Srbija

Uskoro bismo mogli da gledamo deveti film o Harryju Potteru

Preko 20 godina je prošlo od kada je čuvena knjiga Harry Potter dobila svoju ekranizaciju. Uz osam objavljenih filmova o čarobnjačkom svetu Hogwartsa, stvoren je fenomen koji je postao trajni deo kulturne svesti sve većeg broja generacija.

Sada se čini, na oduševljenje ogromnog broja fanova franšize, da je na red stigao i 9. film o Harryju Potteru. Predstava poznata kao “Harry Potter and the Cursed Child” bazirana na Harryjevom odnosu sa sinom, Albusom Severusom, koji se sada nalazi u Hogwartsu, uskoro bi mogla da postane film.

Među glasinama o nastavku snimanja, i to sa originalnim glumcima u postavci, izdvojila se izjava izvršnog direktora Warner Bros. Discoveryja, Davida Zaslava, koji je naveo da će “deveti nastavak filma dočekati premijeru u produkciji Discoverya”

Tvrdnje je potvrdio i Rupert Grint (Ron), izjavivši u nedavnom intervjuu  da se neizmerno raduje budućem Harry Potter projektu: “Ne mogu da smislim dobar razlog da ne nastavimo sa otkrivanjem ovog sveta. Volim svoj lik, volim taj svet. To je ogroman deo mog života, a očekujem i da će se novom projektu pridružiti Daniel Radcliffe i Emma Watson bez kojih nastavak ne bi imao smisla.”

I zaista, povratak čuvenog trija u 9. nastavku filma, apsolutno bi imao smisla iz ugla same priče, kao i njihovog značaja u “Ukletom detetu”. Da li će zaista i doći do snimanja još jednog serijala o Harryju Potteru ostaje nam da sačekamo zvanične potvrde, ali jedno je sigurno – uspeh bi bio zagarantovan!

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.

Najnovije