Harper's Bazaar Srbija

Zvanično je: “Uvod u anatomiju” vraća se na male ekrane sa 20. sezonom

Od 1. maja na STAR LIFE kanalu.

Posle dve decenije medicinskih čuda i dramatičnih preokreta, serija “Uvod u anatomiju” vraća nam se 2. maja sa jubilarnom 20. sezonom na kanal STAR LIFE, gde ćemo je premijerno pratiti četvrtkom od 22.00.

Najdugovečnija medicinska drama, koja je i na listi američkih serija sa najvećim brojem sezona zauzela visoko šesto mesto, u novih 10 epizoda doživeće velike promene. Ovo će biti prva sezona u kojoj Meredit Grej neće biti stalni član ekipe bolnice “Grej/Sloun”.

Glumica Elen Pompeo imala je smanjen angažman i u prethodnom ciklusu, ali je obavljala poslove izvršnog producenta. Sada će se pojaviti u četiri epizode i kao narator najaviti i odjaviti svaki nastavak.

Meredit je rastrzana između strogih bolničkih pravila i želje da istraje u radu na svojim teorijama o lečenju Alchajmerove bolesti. Mada joj Ketrin (Debi Alen) preti da će je otpustiti, ona će tajno nastaviti sa istraživanjem. Zbog toga će morati da napusti bolnicu i ode u Boston, a na njeno mesto dolazi Bejlijeva (Čandra Vilson)…

Šonda Rajms ima razloga za slavlje, jer joj je najuspešnije TV čedo nedavno obnovljeno za 21. sezonu. Mada se šuškalo da će se vratiti u 20. ciklusu, Ketrin Hajgl je izjavila da će u narednom nastavku reprizirati ulogu dr Izi Stivenson, koja joj je donela Emi nagradu, ukoliko joj to budu dozvolile obaveze prema drugim projektima.

Velika novina u 20. sezoni je i to što se ekipi šouranera pridružila i dosadašnja scenaristkinja i producentkinja Meg Marinis koja će biti zadužena liniju priče koja najviše zanima publiku, a to je sudbina Elen Pompeo u serijalu.

– Njen status je oduvek bio važna stavka ovog projekta. Sa Elen Pompeo i doktorkom Meredit Grej uvek imamo politiku “otvorenih vrata”. Kada bude u mogućnosti da nam se pridruži, dočekaćemo je raširenih ruku. Trenutno se pridržavamo njenog rasporeda, a ona je i dalje deo serije, jer svaka epizoda počinje i završava sa njenom naracijom. Elen je izuzetno stalo do serije, čak i kada se ne pojavljuje uvek je zanima koja je radnja epizode da bi ostala u toku. Pomirili smo se sa time da ćemo morati da je pustimo, ali ona je i dalje naša kraljica. Naš broj jedan – istakla je Marinisova, dodajući da ćemo u novoj sezoni, između ostalog videti povratak doktorke Arizone Robins koju tumači glumica Džesika Kapšou, a ulozi doktora Nika Kima vratiće se i Aleks Landi.

– Ovo je serijal od 20 sezona. Prirodno je da očekujemo da se vrate neki likovi iz prošlosti. Ima toliko njih koje bismo ponovo voleli da vidimo na malom ekranu. Zaista je mnogo vremena prošlo otkako smo se družili sa Arizonom. Naši scenaristi uvek imaju zadatak da misle na ljude iz prethodnih sezona, jer je to lep način da se oda počast ovoj seriji. “Uvod u anatomiju” na neki način ima i edukativni karakter, pa je zanimljivo videte neke stare stažiste u kontaktu sa mlađim generacijama i posmatrati kako zajedno dolaze do novih ideja u metodama lečenja. Ono što je publika volela u Arizoni jeste njen humor, ali i njen pedagoški pristup u radu sa budućim specijalistima. Bila je velika radost imati Džesiku ponovo na setu.

Promo

Najnovije