Harper's Bazaar Srbija

Zvezda hit serija Justin Hartley o novoj ulozi u drami „Tragač“

Ne treba mi dubler za akcione scene.

Posle velikog uspeha višestruko nagrađivane drame “To smo mi” (4 priznanja Emi, Zlatni Globus i više od 30 nominacija za obe nagrade), jedan od njenih protagonista, glumac DŽastin Hartli vratio se nedavno na male ekrane glavnom ulogom u akcionoj seriji “Tragač”. Nepuna dva meseca nakon američke televizijske premijere, gledaoci u Srbiji imaće priliku da od 1. aprila na STAR kanalu, svakog ponedeljka u 22.00, prate ekranizaciju prvog nastavka iz serijala triler romana DŽefrija Divera – “Nikad ne igraj”. Gavna zvezda serijala DŽastin Hartli, i jedan od najpoznatijih glumaca američkih sapunica („Osveta“, „Mladi i nemirni“, „Strasti“)otkriva nam ko je „Tragač“ i po čemu se razlikuje od role Kevina Pirsa koja mu je donela nominaciju za Emi.

– Kolter Šo je vuk samotnjak i stručnjak za preživljavanje sa veštinama profesionalnog lovca na ucenjene glave. On luta širom SAD u svom kamperu, pomažući pripadnicima reda i zakona i privatnim licima da pronađu nestale osobe, u zamenu za novac od nagrade. Dok drugima rešava probleme, prateći tragove koje je policija propustila, Kolter beži od ličnih briga koje mu je zadala porodica u haosu. Čini mi se da je to nepisano pravilo. najefikasniji u rešavanju problema i davanju dobrih saveta su oni koji su u svojim mukama do guše, i koji sami sebi ne mogu da pomognu – uz smeh započinje razgovor zvezda serije koja je sa samo nekoliko epizoda pridobila simpatije i publike i kritike, zbog čega je nedavno obnovljena za drugu sezonu.

Od velikog finala „To smo mi“, Hartlija smo gledali u nekoliko filmova, oprobao se u podkast seriji „Betmen, Harli Kvin i DŽoker“, a dobar deo svog vremena posvetio je humanitarnom radu i spasavnju životinja. A kako je odlučio da je vreme za povratak na male ekrane sa ovom serijom?

– Kako se „To smo mi“ bližila kraju, reditelj Ken Olin i ja sve više smo razmišljali o tome da bi trebalo naš sjajan odnos i iskustvo koje smo stekli zajedniči radeći na ovom projektu da nadogradimo sa nekom novom serijom, u kojoj bismo se ostvarili kao koproducenti. Dugo je trajala ta naša potraga za savršenom sledećom serijom. Znao sam samo to da ta nova priča mora da bude žanrovski izazovna, ali i da bude zabavna gledaocima. Tako smo došli do „Tragača“ – ističe Hartli, dodajući da za razliku od „To smo mi“, ova serija u sebi ima i elemente akcije.

– Ono što mi se najviše dopada u liku Koltera Šoa je taj njegov usamljenički „desperado“ stil. Kada je reč o vratolomijama, većinu njih snimao sam sam, bez pomoći dublera. Odnosno, onoliko koliko su mi producenti dozvoljavali. Sve ono što moje osiguranje ne pokriva, radio je moj sjajni kaskader DŽordan, ali većina kadrova tuče, jurnjave i pucnjave bila je prepuštena meni. Nisam se plašio jer su bezbednosni uslovi bili odlučni, a za nas glumce je doživljaj lika u svim okolnostima veliki plus. Istina, bilo je dana kad sam se budio u bolovima, jer je nemoguće da se nekoliko puta zaletiš u zid, a da te sutra ništa ne boli. Ali posle nekoliko dana i malo lekove, bol umine, a ti si spreman za novu turu akcije.

Promo

Najnovije