Harper's Bazaar Srbija

Pariz otvara prvi besplatni bioskop na vodi

Srećnici će gledati film na Seni!

Karantin možda nije na snazi u mnogim evropskim gradovima, ali to ne znači da smo se oslobodili korone. Mere socijalne distance postale su deo našeg svakodnevnog života.

Čini se da Pariz drži prvo mesto kada je reč o domišljatosti. Nakon pariskog kafića koji je koristio plišane medvede za održavanje sigurnosnih rastojanja, sada se otvara bioskop kakav do sada niste imali prilike da vidite.

Tačnije od ovog meseca grad svetlosti je odlučio da otvori svoj prvi plutajući bioskop! “Cinema sur l’eau”, to jest bioskop na vodi, otvoriće se 18. jula na reci Seni.

Noć filma biće održana kako bi se proslavio povratak “Paris Plages”, godišnjeg događaja sa privremenim plažama u francuskom gradu tokom leta. Srećnici će moći besplatno da gledaju film na električnim brodovima, njih ukupno 38, i svi će biti udaljeni jedan od drugog. Svaki brod koji će uploviti u poznatu francusku reku može primiti 6 ljudi. Kako je učešće besplatno, građani će morati da učestvuju u lutriji da bi osvojili željenu poziciju. Međutim, drugi će moći da gledaju projekciju sa 150 ležaljki koje će se nalaziti na obali Sene.

Od 2002. godine svakog leta, obale reke pretvorene su u primorsko letovalište, sa palmama, ležaljkama i suncobranima, pa čak i bazenima. Sve aktivnosti su besplatne. Međutim, zbog pandemije, ove godine stvari će biti drugačije, kaže gradonačelnica Pariza, Anne Hidalgo.

Kako Francuzi neće otići na odmor, država se trudi da podigne raspoloženje stanovnika.

bovary.gr

Najnovije