Harper's Bazaar Srbija

6 makeup trendova za sezonu jesen/zima

Direktno sa modnih pista!

Nakon uživanja u odmoru i putovanjima, kraj leta smo proveli u laganim pripremama za predstojeću sezonu jesen/zima. A, sada kada smo najzad tu, vreme je da izvadimo beleške i podsetimo se svih makeup trendova koje su nam poznate modne kuće nešto ranije najavile.

Blajhane obrve

Može zvučati suviše smelo, ali samo na prvu pomisao. Već na drugu, shvatate da ovaj trend nije nimalo loš, naročito ako imate plavu kosu. Svetle obrve, iako deluju gotovo nevidljivo, zapravo mogu na neočekivani način da osveže celokupan beauty look.

Gucci Fall/Winter 2023

Crvene usne

Pa, klasika. Crveni ruževi savršeno se uklapaju u jesenju atmosferu, a možete se poigrati sa svetlijim i tamnijim nijansama. Takođe, očigledno je da ne morate da budete previše precizni u nanošenju…

Gucci Fall/Winter 2023

Oštre linije

Na TikToku ste sigurno ‘ukačili’ siren eyes makeup trend. Pa ipak, dok na ovoj društvenoj mreži mahom gledamo njegovu nežniju varijantu, na pojedinim revijama smo primetili i neke mnogo smelije. Odaberite svoju stranu u skladu sa prilikom, ali i senzibilitetom.

Rodarte Fall/Winter 2023

Uokvirene usne

Još jedan makeup trend 90-ih doživljava svoj veliki povratak. Ovoga puta, razlika između nijansi olovke i ruža ne mora da bude onako drastična. Manje je više!

Tia Adeola Fall/Winter 2023

Minimalistički makeup

Svedenost, svedenost, svedenost. Ove sezone uložite više truda u negu umesto u šminku, jer će zdrava koža izgledati odlično i samo uz malo korektora i hajlajtera.

Simkhai Fall/Winter 2023

Upadljiva senka za oči

Iza ovog trenda krije se jednostavno pravilo: go bold or go home. Ukoliko volite smokey eyes, ove sezone ga podignite na viši nivo odabirom smelije nijanse senke.

Jason Wu Fall/Winter 2023

Foto: Profimedia

Tekst: Harper’s Bazaar Srbija

Najnovije