Kako da održavate manikir tokom odmora?

Oštećenja? Mi ih ne poznajemo.

manikir

Odlazak na more predstavlja vrhunac godine. Iako mu se svi radujemo, putovanje na more zahteva pregršt priprema. Pored pronalaženja pravog kupaćeg kostima i adekvatne nege za sunce, gotovo svaka žena ima čitavu listu tretmana koje gotovo religiozno odradi pre odlaska na odmor. Depilacija, manikir i pedikir su neizostavne stavke na listi, zbog kojih se uvek osećamo kao najbolja verzija sebe.

manikir

Znate taj osećaj: upravo ste potrošili značajnu sumu novca na manikir za koji se nadate da će trajati čitavu nedelju (ili dve ako je u pitanju gel), a onda, nekako, pre nego što to shvatite, primećujete pucanje i oštećenja na svojim lepo nalakiranim noktima. Postoji mnogo faktora koji mogu doprineti kratkotrajnom ili gel manikiru. Bilo da se prepuštate rukama stručnjaka ili ste sam svoj majstor, postoje određeni faktori koji utiču na dugovečnost vašeg manikira. U nastavku pročitajte naše savete za pripremu I održavanje vašeg letnjeg manikira.

manikir

Nemojte štedeti na pripremi za manikir

Pored očiglednih stvari kao što su turpijanje i sečenje, izuzetno je važno pranja ruku pre manikira i čišćenja noktiju alkoholom ili sirćetom, a ne acetonom. Ovo će ukloniti višak ulja i omogućiti vam da budete bez dlačica. Ovo omogućava da se lak duže zadrži na noktima.

Opredelite se za kraće nokte

Iako su dugi nokti lepi, činjenica je da se ne drže tako dobro kao kraći nokti. Kraći nokti su manje skloni lomljenju, oštećenjima i ljuštenju, pa se odlučite za ovaj stil prilikom sečenja i turpijanja.

Pažljivo birajte boju

Iako volimo vibrantne, duboke nijanse za upečatljiv manikir, nažalost, one su prve koje pokazuju rast noktiju, lomljenje i oštećenja. Dakle, da bi vaš manikir trajao duže (ili bar izgledao dobro malo duže), opredelite se za blaže boje kao što su pastelne i neutralne ili čak francuski manikir.

Nanosite tanje slojeve za dugotrajni manikir

Postoji razlog zašto saloni za nokte često dodaju kap acetona u bočicu laka za nokte: to čini lak lakšim za nanošenje i pomaže manikirima da traju duže. To je zato što je tanja konzistencija manje sklona stvaranju grudvica i ljuštenju sa nokta.

Ponovo nanesite završni sloj svakih 2-3 dana

Suprotno popularnom verovanju, završni sloj nije nešto što se nanese jednom i zaboravi. Kao većina vrednih stvari u životu, zahteva održavanje. Za najbolje rezultate i očuvanje vašeg manikira, ponovo nanosite završni sloj svaka dva do tri dana.

Odmah sanirajte oštećenja

Da li ste ikada pogledali oštećen nokat, prevrnuli očima, iznervirali se, a zatim potpuno zaboravili na to? Da, i mi takođe. Ali rešavanje oštećenja odmah kada se pojave pomoći će u očuvanju vašeg manikira na više načina, a što pre vratite nokte u kohezivan, bezgrešan izgled, to bolje. Verovatno će se, ako pustite oštećenje, desiti da počnete da ljuštite i dirate svoje nokte do uništenja manikira. Takođe, popravka oštećenja sprečiće njegovo širenje i pogoršanje.

Izbegavajte tople kupke

Znate kako vam koža postane smežurana nakon predugog boravka u bazenu ili kadi? Pa, samo pomislite šta to radi vašim noktima u isto vreme. Potapanje u vodi tokom značajnog vremena može rezultirati upijanjem vlage ispod površine laka, što može prouzrokovati ljuštenje i pucanje. Iako su nokti čvrsti na dodir, oni su “zapravo sastavljeni od nekoliko slojeva koji mogu upijati vodu. Potapanje ruku u vodu ili duge, tople kupke može naterati nokte da se šire dok upijaju vodu. Zatim, kada se osuše, oni se skupljaju. Ovo širenje i skupljanje može prouzrokovati pucanje vašeg laka.

Potopite svež manikir u ledenu vodu

Umesto da nestrpljivo izlazite pre nego što vam se nokti osuše, pokušajte ovu tehniku brzog sušenja: Napunite činiju ledenom vodom, potopite nokte oko tri ili četiri minuta, i kada voda počne da se skuplja na površini noktiju, znaćete da ste gotovi. Ovo će takođe očvrsnuti lak više nego standardno sušenje na vazduhu. Ubrzavanjem vremena sušenja, manja je verovatnoća da ćete ih zamazati pre nego što budu spremni.

Budite pažljivi sa svojim vrhovima

To može izgledati kao zdrav razum, ali vaše sveže nalakirane ruke treba tretirati kao “dragulje, a ne alate. Koristite nož za otvaranje limenke sode umesto vrhova prstiju i izbegavanje ručnog pranja sudova, koristeći mašinu za pranje sudova umesto toga.

Pogledajte najbolje ideje za letnji manikir.

Foto: Unsplash

Najnovije