Perete kosu svaki drugi dan? Evo kako da se odviknete od toga!

Malo strpljenja i sigurno ćete uspeti.

Za mnoge je pranje kose postalo gotovo svakodnevna iscrpljujuća rutina.

Nakon pranja kose, maski i seruma, sušenja i stilizovanja, često već sutradan kosa izgleda masno i morate je ponovo oprati. Ako želja za izlaskom iz ovog začaranog kruga raste svakodnevno, vreme je da se naoružate odlučnošću i strpljenjem, a zatim počnite da sledite ove jednostavne savete.

Što češće perete kosu, ona postaje masnija i ta veza je neraskidiva. Šampon lišava kosu sebuma, a vlasište mora marljivo nadoknaditi taj gubitak stvaranjem više masnoće. Sasvim je moguće promeniti ovu naviku, ali morate se pomiriti sa činjenicom da će vam kosa u početku izgledati masno i imaćete želju da je što pre operete.

Manje šampona

Da, vredi pokušati smanjiti količinu šampona koji koristite i prekinuti sa pranjem kose dva puta ako ste to ranije radili. Bolje je ovaj proces učiniti postepenim i ne žuriti, već pružiti svojoj kosi (i sebi) priliku da se naviknete na nova pravila. Istovremeno, počnite svesno da povećavate razmak između dva pranja kose – ako ste to radili svakodnevno, sada pokušajte da perete kosu svaki drugi ili treći dan.

Manje dodira

Pandemija nas je naučila da više ne dodirujemo lice, ali će vam ova navika dobro doći i kada se radi o vašoj kosi. Ukoliko stalno dodirujete kosu, ona će postati masnija sa svakim dodirom. Ujutro i uveče možete raditi snažnu masažu vlasišta vrhovima prstiju kako biste uklonili višak ulja iz korena i ravnomerno ga rasporedili po dužini kose.

Više mašte

Priznajte sebi, kada ste poslednji put isprobali novu frizuru? Da biste prikrili masnu kosu, možete koristiti trake za kosu, marame ili ukosnice. Dozvolite sebi da eksperimentišete umesto da ponovo idete u kupatilo i operete kosu – pogotovo što ova misija sa važnom svrhom poprima posebnu nijansu trijumfa i pobede. 

foto:Instagram

Najnovije