Lepota / Kosa

5 beauty trendova uočenih na crvenom tepihu

O nedavnoj dodeli Oskara još uvek se priča, ali ne samo zbog Will Smith-Chris Rock drame, već i zbog glamuroznih toaleta, te inspirativnih beauty izdanja zvanica. Mnogo truda uloženo je da bi zvezde bile tako perfektno stilizovane (uzgred, da li ste znali da se Zendaya sama našminkala za ovaj događaj?) što je rezultiralo činjenicom da se mnogi look-ovi mogu smatrati potvrdom vodećih trendova za sezonu koja je pred nama. Kada je reč o sferi lepote, to su: 

Podignuta kosa

Zendaya, Lupita Nyong’o, Demi Singleton i Jessica Chastain samo su neke od dama koje su se opredelile za klasičnu, elegantnu red carpet frizuru – podignutu kosu. Punđa ili rep, zaglađena ili messy kosa, videli smo brojne varijante i svaka nam se dopala!

Klasičan crveni karmin

Poznate glumice poput Jessice Albe i Nicole Kidman takođe su se odlučile za klasiku i to u vidu crvenog karmina koji je zaista učinio da zablistaju. Tracee Ellis Ross je crveni karmin, na primer, uklopila sa bojom haljine. 

Kosa prebačena na stranu

Kosa ležerno prebačena na stranu look je koji nije bio toliko popularan tokom prethodnih sezona, no, izgleda da ga Kristen Stewart i Penélope Cruz vraćaju u modu!

Diskretan makeup

S obzirom na to da je prirodnost jedan od vodećih beauty trendova, nije nas iznenadilo što su se neke glumice odlučile za jedva primetan makeup koji je samo istakao njihovu prirodnu lepotu. Naši favoriti su Lily James i Jennifer Garner. 

“Mačkasti” ajlajner

Zoë Kravitz i Vanessa Hudgens na ovogodišnjoj dodeli Oskara bile su kraljice “mačkastog” ajlajnera. Očigledno, reč je o look-u koji nikada, ali baš nikada, neće prestati da bude aktuelan i poželjan. 

Foto: Profimedia

Priredila: I. T.

Pročitajte još