Harper's Bazaar Srbija

Sve što treba da znate ukoliko ovog proleća želite da se ofarbate u crveno

Naša opsesija crvenom kosom vrlo verovatno se javila nakon što smo odgledali “The Queen’s Gambit” i zaljubili se u maestralnu Anyu Taylor Joy. Potom nas je Gigi Hadid iznenadila svojom novom frizurom – kalifornijsko plavu zamenila je mekom riđom i unela osvežavajuću promenu u svoj izgled. Sophie Turner takođe je nedavno predstavila svoj novi look, raskošnu nijansu trule višnje, dok je i Zendaya u jednom trenutku eksperimentisala sa mahagoni tonovima. Kendall Jenner je za potrebe revija tokom nedelja mode morala da promeni boju kose u riđe, ali očigledno je da joj se ova promena dopala jer se još uvek nije vratila u svoju prirodnu nijansu. 

Svi ovi primeri nam zapravo dokazuju da crveni tonovi, koliko god bili svetli ili tamni, odlično pristaju svakom tenu, te ukoliko želite promenu ovog proleća – eto odlične ideje!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

Kako da pronađete odgovarajuću nijansu crvene za sebe?

Dakle, postoji crvena nijansa za baš svakog od nas. Pa ipak, važno je napraviti pravi izbor – ne treba razmišljati samo o vibrantnosti boje, već i o njenom podtonu, odnosno, da li je boja topla ili hladna, jer od toga zavisi kako će se uklopiti uz vaš ten. Na primer, bledoj koži će pristajati ružičasti, zlatni i bakarni tonovi; maslinastoj koži nijanse šljive i bobičastog voća; tamnoj koži tonovi višnje i crvenog vina, dok će prirodnim plavušama najbolje pristajati bakarni pramenovi. Ovo može biti velika promena za vas, zato izdvojite dovoljno vremena za odabir prave nijanse – istražujte, isprobajte (recimo, perike), razmislite i – obavezno se konsultujte sa svojim frizerom od poverenja. 

Pre farbanja možete da isprobate preliv

Ukoliko vam se dopada ideja da postanete riđokosa, ali još uvek niste sigurni da li ste spremni da se obavežete, preliv u nekoj od crvenih nijansi može biti dobra ideja ili upotreba kolor šampona. Na taj način možete da procenite da li vam se ovakva promena zaista dopada ili ipak nije za vas. 

Nijanse koje će biti u trendu ovog proleća

STRAWBERRY BLONDE

GOLDEN COPPER

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zoë Irwin (@zoeirwinhair)

CHERRY

ROSE BRUNETTE

BERRY BRUNETTE

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ayesha Curry (@ayeshacurry)

Šta da očekujete tokom procesa?

Svi će vas savetovati da “ne pokušavate ovo kod kuće” – kad god je farbanje u pitanju, naročito zbog savremenih tehnika nijansiranja, izuzetno je važno da ne radite ništa na svoju ruku. Zaobiđite boje za kosu na policama drogerija i uputite se kod svog proverenog frizera. Sam proces uvek je individualan i sve zavisi od vašeg tipa kose i trenutne boje. Što je vaša kosa svetlija, to ćete dobiti svetlije tonove, dok će tamna kosa teže i sporije pokazati nove, crvene nijanse. Dakle, u zavisnosti od toga šta želite i odakle počinjete, možda će vam biti potrebno nekoliko tretmana da biste postigli željeni efekat. 

Kako da održite boju?

Stručnjaci savetuju da idete kod frizera na svakih šest nedelja, a da u međuvremenu povedete računa o tome kako negujete kosu kod kuće. Dakle, u slučaju bojene kose – nega je sve! Obavezno koristite proizvode koji štite boju i hrane kosu, a još saveta pročitajte OVDE.

Foto: Instagram

Priredila: I. T.

Najnovije