Dos and don’ts: tajne zdrave i sjajne kose

Na ovaj način ćete lako i brzo transformisati kosu.

Da biste imali sjajnu i zdravu kosu ne treba vam mnogo različitih proizvoda, niti poseban napor. Neke promene u svakodnevnoj nezi su dovoljne i vrlo brzo će rezultati biti više nego vidljivi.

Da li ste spremni da zablistate?

Sastavili smo nekoliko jednostavnih saveta za trenutnu i jednostavnu transformaciju vaše kose. Hvatajte beleške!

Do: uravnotežena ishrana

Uravnotežena ishrana, koja uključuje sve hranljive materije koje su telu potrebne, je „ključ“ zdrave kose i čiste kože. Stanje kose je usko povezano sa opštim fizičkim zdravljem, zbog čega je izuzetno važno pridržavati se ishrane bogate vitaminima i mineralima kao što su biotin, gvožđe, cink, vitamin D i omega 3 masne kiseline. Uključite voće i povrće u svoju svakodnevicu i naravno, ne zaboravite da pijete vodu.

Don’t:  Hemijski tretmani

Kosa mnogo pati od čestih poseta frizerskom salonu, usled čega gubi sjaj. Zbog toga je bolje odabrati boje koje ne sadrže amonijak, u slučaju da želite da promenite boju kose.

Do: Maske za kosu

Maske nude duboku hidrataciju i dolaze da upotpune vašu rutinu, za najbolji mogući rezultat. Započnite sa nanošenjem šampona, nastavite sa dobrim regeneratorom i završite sa maskom za kosu po vašem izboru, stavljajući je uglavnom na krajeve. Ostavite da deluje nekoliko minuta i isperite sa puno vode.

Don’t:  Dodaci ishrani

Mnogi dodaci ishrani koji obećavaju „čuda“ su na tržištu u poslednje vreme. Međutim, stvarnost je malo drugačija. Pre nego što odaberete bilo koji od ovih preparata, preporučljivo je da se konsultujete sa svojim lekarom kako biste imali potpunu sliku o vitaminima koji su vam potrebni. Dobro je imati meru u svemu naravno, stručnjak uvek zna mnogo više.

Do:  pravi proizvodi

Jedna od najvažnijih stvari na koju treba obratiti pažnju žena koja želi dugu kosu su proizvodi koje svakodnevno koristi. Uklonite iz svoje rutine one koji sadrže „tvrde“ sastojke i odaberite one koji neguju i hidriraju kosu.

Don’t: Prekomerno češljanje

Izbegavajte često češljanje kose, jer s jedne strane može povećati proizvodnju ulja na koži glave, a s druge strane vrhovi imaju tendenciju pucanja. Dovoljno je jednom ili dva puta dnevno očešljati kosu i uvek morate dovoljno pažnje posvetiti načinu četkanja kose. Nežni pokreti i strpljenje, prava je kombinacija!

foto:Pinterest

Najnovije