Lepota / Kosa

Kako da postignete savršen Wet Look?

Zapravo, prilično je jednostavno.

Wet look je verovatno jedan od najomiljenijih beauty trendova koji su doživeli veliki povratak, naročito među poznatim ličnostima kojima je ovo go-to frizura za pojavljivanje na crvenom tepihu. Podsećamo, neka od najboljih wet look izdanja primetili smo na Megan Fox, ali Ciara i Bella Hadid takođe umeju da iznesu ovu frizuru gotovo besprekorno.

“Mokri” izgled kose oduvek je izgledao edgy, sexy, vanvremenski, a žene koje su se odlučivale na ovakav način stilizovanja kose nosile su dozu odvažnog, a elegantnog, vamp vajba. Znate, ova frizura ima ono nešto, bez obzira na to što možda neće svakome savršeno stajati (lično, čini mi se da je prikladnija za tamnu kosu) niti će se svakome svideti. No, ukoliko spadate u ljubitelje wet look-a, u nastavku vam otkrivamo kako da kreirate ovu frizuru tako da izgleda red carpet worthy.

Koji je vaš tip kose?

Iako se wet look postiže na određeni način, neki detalji će se razlikovati u odnosu na to da li je vaša kosa prirodno ravna ili kovrdžava.

Ukoliko imate lokne, koristite gel i ulje za kosu koji imaju veliku moć učvršćivanja – pomešajte oba proizvoda i nanesite na vlažnu, peškirom prosušenu kosu, zatim je začešljajte češljem sa širokim zupcima do željenog izgleda. Važno je, takođe, da na krajeve kose dodate neku “težinu” (na primer, šnale) kako bi se vaša kosa blago ispravila, ali ostala talasasta. U suprotnom, wet look može da izgleda smešno. 

Ukoliko imate ravnu kosu, koristite gel i ulje lagane teksture kako biste postigli željeni look, a možete ih naneti na potpuno suvu kosu. Na kraju, od korena pa do sredine nanesite lak za kosu koji snažno učvršćuje kosu. 

Alternativno, za kreiranje wet look-a, možete koristiti i pene, lagane gelove ili balzame koje ćete naneti na vlažnu, peškirom prosušenu kosu. Balzam će omekšati vašu kosu, dok će je pena ili gel učvrstiti pritom čuvajući njenu lepršavost.

Foto: Profimedia

Priredila: I. T.

Pročitajte još