L’Oréal predstavio najnovije tehnološke inovacije u oblasti lepote: Budućnost farbanja kose uz pomoć pametnih uređaja

Na jednoj od najuticajnijih svetskih tehnoloških konferencija, CES 2022, L’Oréal grupa je predstavila svoje najnovije tehnološke inovacije u oblasti lepote, kojima nastoji da redefiniše čitavu kategoriju farbanja kose.

Dva inovativna uređaja, učiniće proces farbanja kose jednostavnijim, bržim i personalizovanijim nego ikada ranije, kako u kućnim uslovima, tako i u profesionalnim frizerskim salonima.

Colorsonic, lagani, ručni uređaj namenjen korišćenju u kućnim uslovima koristi inovativni proces mešanja i ravnomernog nanošenja farbe za kosu, dok Coloright, sistem farbanja za salonske stiliste koristi veštačku inteligenciju, algoritme i virtuelno testiranje kako bi projektovao više od 1500 personalizovanih nijansi farbe.

L’Oréal ima najduže nasleđe nijansiranja kose u industriji, budući da je kompanija izumela prvu bezbednu, sintetičku formulaciju farbe za kosu pre više od 100 godina – stvorivši ono što danas predstavlja industriju vrednu 10 milijardi dolara.

Danas, vek kasnije, kompanija još jednom potvrđuje svoje liderstvo u ovoj oblasti transformišući industriju sa dve revolucionarne inovacije koje pokreće najsavremenija tehnologija, uz najprecizniju formulaciju.

„Naše, čitav vek dugo iskustvo i liderstvo u kolorizaciji kose omogućilo je našim istraživačima, naučnicima podataka i tehnološkim inženjerima da u potpunosti preispitaju i iznova osmisle iskustvo farbanja kose: u kućnim uslovima sa Colorsonic-om, jedinstvenim uređajem za višekratnu upotrebu, koji daje precizne rezultate toniranja, a za profesionalne frizere sa Coloright-om, najpersonalizovanijim i najnaprednijim iskustvom za postizanje željenih rezultata farbanja.

L’Oréal -ovo BeautyTech liderstvo nam omogućava da pomerimo granice tehnologije naučnim otkrićima koja donose personalizovanija, inkluzivnija i održivija iskustva lepote“, rekla je Barbara Lavernos, zamenica generalnog direktora, zadužena za istraživanje, inovacije i tehnologiju.

Inovativna tehnologija za jednostavno i efikasno korisničko iskustvo

Colorsonic uređaj razvijen je kao odgovor na potrebe potrošača za farbanjem kose u kućnim uslovima koje su značajno porasle tokom pandemije COVID-19. Ovaj moderni uređaj sadrži mehanizam za mešanje precizne količine hidrogena i formule kako bi se dobila željena boja. Uređaj zatim ravnomerno raspršuje boju, koja se četkanjem od korena ka krajevima nanosi na kosu.

Četkice na uređaju prave i do 300 pokreta u minuti, čime se čitava površina kose farba ravnomerno i veoma brzo. Po završetku postupka, neiskorišćena boja se skladišti, kako bi mogla ponovo da se upotrebi.

Veštačka inteligencija u službi lepote

Kako bi transformisao i modernizovao iskustvo farbanja i u profesionalnim frizerskim salonima, L’Oréal je predstavio i Coloright sistem, namenjen salonskim stilistima. Sa ugrađenom veštačkom inteligencijom, uređaj sadrži čitač, koji analizira kosu klijenta, meri faktore koji utiču na efikasnost boje, uključujući boju kose, procenat sedih vlasi, dužinu i gustinu.

Patentirani algoritam na osnovu analiziranih podataka nudi više od 1500 potpuno personalizovanih nijansi boje. Raspršivač sadrži suve perle boje za kosu, kertridže baznih krema, hidrogen i razblaživač, dok ultra precizna mašina raspoređuje sve ove komponente, stvarajući potpuno personalizovani recept boje za svakog korisnika.

Tekst: Promo

Foto: Promo

Najnovije