Prvo u Londonu, a onda i širom sveta – ove jeseni farbamo se u posebnu nijansu plave

Cobain Blonde je stigla!

Devedesete godine, era heroin-chica, benda Spice Girls i supermodela, odavno su bogat izvor inspiracije, bilo da je reč o smeđoj olovci za usne koju danas skoro svi koriste ili sportskim pantalonama koje su nosile članice grupe All Saints. Devedesete su era u kojoj tražimo i popularne boje kose za narednu jesen, a to je plava kakvu je imao frontmen benda Nirvana i grunge ikona, Kurt Cobain. 

Cobain Blonde je nijansa koju trenutno nose apsolutno sve trendseterke iz Londona, a u pitanju je boja koja će vas savršeno uvesti iz leta u jesen – plava sa tamnijim korenom, ali ne potpuno crnim, koja umesto istaknutih pojedinačnih pramenova obuhvata ogromne delove kose ofarbane u plavo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Hair Bros (@thehairbros)

Paleta toplih nijansi plave stvara dimenziju i daje iluziju volumena i pokreta, pa je posebno dobar trend za isprobavanje ako imate tanju kosu. Ako volite razbarušen izgled grungea, kao Cobain, možete nositi raščupanu frizuru, ali, ako imate neku posebnu priliku ili volite sređenu kosu, ugledajte se na Siennu Miller.

Cobain Blonde je nova verzija beachy-blonde balajaž tehnike, a obožava je Generacija Z, koja preferira toplije, veće nijanse plave na kosi, umesto suptilnih osunčanih pramenova. To ne znači da je ovaj trend rezervisan samo za mlađu publiku.

Cobain Blonde je oštrija i kulturnija i odgovara svim uzrastima i estetikama – samo treba pogledati stare slike Drew Barrymore, Courtney Love i Carolyn Bessette-Kennedy za inspiraciju – sve izgledaju tako stilizovano i bez napora, kaže Zoe Irwin, poznata stilistkinja frizura. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zoë Irwin (@zoeirwinhair)

Da biste postigli ovaj izgled, Irwin kaže da je sve u kombinovanju “podignutog korena sa različitim nivoima posvetljivanja radi konture” i nakon farbanja nanosi profesionalni sjaj za kosu Matrix Honey Tonal Control, kako bi dobila nijansu tople vanile, istovremeno dajuči odsjaj osunčanog ogledala.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Imogen Rose🌹 (@imiirose)

Odlična za sve teksture i stilove, Cobain Blonde je najbolji način da pri kraju leta osvežite svoju kosu ili, ako ste tamnije, napravite kompletnu promenu, koja će izgledati apsolutno prirodno. 

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia 

Najnovije