Scandi Waves je frizura koju ćemo nositi celog leta

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

Svi vrlo dobro poznajemo “beach waves” – ležernu, razbarušenu frizuru koja nas asocira na leto, plažu, more… Uostalom, zato je i dobila to ime. No, izgleda da je ova verzija talasa iznenađujuće ostala po strani ovog leta – sada su u fokusu takozvani skandinavski talasi koji izgledaju vrlo slično, ali su zapravo još opušteniji te ih je lakše i kreirati.

U čemu je stvar? Scandi waves se postižu izuzetno lako i neće vam biti potreban niti jedan uređaj koji koristi toplotu. Ono što će vam biti potrebno jeste omiljeni sprej za teksturu kose ili pak slani sprej koji ćete naprskati na polumokru kosu, a zatim jedan po jedan pramen “nagužvati”. Poenta je da se kosa tek pomalo “prelomi” te nema potrebe da se previše trudite. Kosu potom ostavite da se prirodno osuši (u redu je i da tako prespavate) i vaša frizura je spremna!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anabel (@anabelkras)

Ukoliko želite da budete sigurni da će kosa dobiti željene talase, nakon nanošenja proizvoda za teksturu, možete da ispletete i nekoliko labavih pletenica kako bi se kosa diskretno oblikovala. Imajte na umu da će frizura svakako opuštenije i bolje izgledati kako vreme prolazi, te učitajte i ovaj faktor ukoliko vam je frizura potrebna za neku određenu priliku.  

Sprejeve za stilizovanje možete naneti i na suvu kosu kako biste popravili frizuru ili je pak učinili još više “messy”, a za dodatni efekat upotrebite i neki od omiljenih aksesoara za kosu.

Foto: Instagram / @kendalljenner

Priredila: I. T.

Najnovije