Wet & sleek: Jesenja sezona nagoveštava novi imidž frizura

Perfektno zalizanu frizuru nije baš trivijalno napraviti, ali je sjajno što kosa ne mora da bude sveže oprana, čak je poželjno da bude „prljava“, jer će frizura biti uspešnija.

Kada govorimo o frizurama, ova jesen nagoveštava ozbiljno razmatranje potpuno novog imidža a kao posledicu toga, odlazak pod frizerske makaze. Mnoštvo zabavnih kratkih frizura krasile su revije raznih dizajnera. Ono što se međutim izdvojilo jeste potpuno zalizana kosa sa mokrim efektom poput frizura na revijama Caroline Herrere i brenda Off White. Perfektno zalizanu frizuru nije baš trivijalno napraviti, ali je sjajno što kosa ne mora da bude sveže oprana, čak je poželjno da bude „prljava“, jer će frizura biti uspešnija.

Dobar alat

Iza svake dobre frizure stoji, pre svega – dobar alat. Možete biti spretni sa fenom ali ako nemate dobar set četki, nećete mnogo uraditi. Predlažemo da uvek imate detangler četku za raščešljavanje suve i mokre kose, da imate okruglu gustu četku za feniranje i jedan klasičan češalj. Dodatno, nabavite mali češalj za tapiranje koji će vaše frizure podići na viši nivo.

Step by step

Bez obzira kakvu frizuru imate, kosu možete uvek da zaližete pozadi. Krenite od krajeva do potpuno ne raščešljate kosu. Potom nanesite neki preparat koji će kosi glatkoću i blago je slepiti. Na kraju, kad želite da je fiksirate, nanesite obilniju količinu gela i završite lakom.

Foto: Profimedia

Tekst: Nataša Milošević

Najnovije