Zašto je dobro spavati sa svilenim turbanom

Zaštita kose noću!

Poznato je da delikatne svilene jastučnice štite kosu od oštećenja i sprečavaju pojavu zapletenih čvorova kada se noću okrećemo po krevetu.

Međutim, vlasnicima guste i / ili kovrdžave kose jastučnica možda neće biti dovoljna – potrebna im je dodatna zaštita tokom spavanja. U takvim slučajevima, svileni turbani postaju rešenje: zahvaljujući dvostrukoj oblozi, bolje štite kovrdže od trenja i sprečavaju pojavu oštećenja.

Ako treba da održavate frizuru noću, svileni turbani će takođe savršeno obaviti ovaj zadatak. Pored toga, takve “noćne” kape izgledaju vrlo elegantno, tako da ih možete nositi ne samo tokom spavanja, već ih koristiti da upotpunite svakodnevni look.

Pre nego što stavite turban, kosu treba sakupiti i napraviti opuštenu punđu. Glavno pravilo je da pramenovi treba da budu suvi, jer vlažna kosa ne reaguje dobro na svilu.

Koje su prednosti svile u odnosu na pamuk?

Prema mnogim stručnjacima za kosu, obične pamučne jastučnice glavni su razlog zapetljane kose – a samim tim i loših frizura ujutro. Svilena tkanina smanjuje trenje za 40%, tako da će frizura ostati nepromenjena.

Nekoliko neodoljivih turbana možete pronaći u našoj galeriji fotografija.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TARA LEIGH ROSE (@taraleighrose) onApr 23, 2020 at 3:28pm PDT

Najnovije