Harper's Bazaar Srbija

Recite zbogom neposlušnoj kosi i probajte najednostavniji anti-frizz izum ikada

Glatka, sjajna i negovana kosa za samo jednu noć.

Neposlušna, nemirna, nakostrešena ili lepršava kosa koja leti na sve strane i deluje neukrotivo, pogotovo u danima kada padaju kiša ili sneg, najčešće muči devojke koje imaju kovrdže ili prirodne talase, ali nije retka pojava ni kod onih žena sa potpuno ravnom dlakom. 

Takozvane antenice mogu da se pojave samo na spoljašnjem delu kose, nekad samo na krajevima, često pokvare savršeno isfeniranu frizuru kada “izađu” samo kod uha, nekad su nakostrešene samo šiške, a nekad i po nekoliko pramenova. Niko ne voli frizzy momenat, posebno kada se javlja nakon svakog pranja jer je kosa oštećena farbanjem, peglanjem, korišćenjem figara ili prese.

Verujemo da ste, ako vas često ili samo ponekad mori frizzy efekat isprobale sve postojeće preparata sa anti-frizz oznakom, da isključivo koristite peškir od mikrofibera, da kosu raščešljavate samo onda kad imate balzam ili pakovanje na njoj i to samo onim četkama koje ne stvaraju elektricitet i trenje, da je ispirate hladnom vodom, fenirate do iznemoglosti i one najsitnije dlačice, i da se problem nekad reši, a nekad ne pomaže apsolutno ništa. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grace Eleyae (@graceeleyae)

Za to koliko su svilene jastučnice super za lice i kosu sigurno ste čule i verujemo da spavate na njima već godinama, ali ako još uvek ne znate koliko su dobre i svemoćne svilene kape, trake i turbani, vreme je da saznate. Sigurno je da ih možete napraviti same – kupite svileni komad tkanine ili jednostavno uzmite neki svilenu maramu, vežite je u turban i prespavajte sa njom, nakon što stilizujete kosu, a možete ih, što je još lakše, poručiti onlajn – postoje modeli i brendovi koje reklamira čak i Oprah!  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grace Eleyae (@graceeleyae)

Ujutru ćete se probuditi sa mekanom, sjajnom i netaknutom kosom, onakvom kakva je bila pre nego što ste otišli na spavanje. Ako vam treba tutorijal za pravljenje turbana, pronađite ga na TikToku, a u videu sa youtubea pogledajte kako da ga napravite i koristite. 

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram, YouTube 

Najnovije