5 trikova koji će zauvek promeniti način na koji koristite korektor

I učiniti da uvek izgledate sveže, odmorno i jedro.

Koristite ga pravilno i korektor će učiniti da vaša koža izgleda sveže i sjajno; upotrebljavajte ga nepravilno i izgledaćete starije i umornije. Poznati šmikeri dele svoja iskustva u kamufliranju tamnih podočnjaka i nepravilnosti,  i otkrivaju koje su teksture najbolje za koji tip kože i tona.

Učinite da traje

S obzirom na to da ne voli da koristi tečni puder, mejkap artist Sir John korektor učvršćuje puderom u prahu, koji mora da bude fin – kada ga nanesete i dunete u lice, ako spadne, to znači da je verovatno neodgovarajući za vaše lice ili područje oko očiju (možda je mnogo težak za taj deo vašeg lica). Nikada ne koristite kompaktni puder ili puder u kamenu da biste setovali korektor – pretežak je i presuv, a sve što je suvo i teško može da izazove katastrofu u tom predelu (osetljivom, finom i tankom, koji gotovo da izgleda transparentno i treba uvek da bude svež, negovan i sjajan).

Kako da pravilno prekrijete bubuljicu

Prvo nanesite antiupalni gel i sačekajte minut-dva da počne da deluje. Zatim na bubuljicu stavite prajmer za predeo kapka (eyeshadow primer) – to je trik Daniela Martina mejkap artista koji koristi prajmer kako bi “zapečatio” bubuljicu. Nakon toga stavite puder (koji nanosite na celo lice) i tek onda korektor na bubuljicu, pa puder u prahu.

Stanite na kraj tamnim podočnjacima 

Prvo i najvažnije je odabrati dobru nijansu pudera i korektora koji nanosite ispod očiju, ali ne onog koji odgovara vašem tenu, već treba birati kolorit koji će da neutralizuije sivu ili zelenu boju ispod očiju. Ako imate svetlu put, verovatno vam odgovara korektor koji naginje tonovima breskve, a ako ste tamniji, onaj u nijanski terakote. Nanosite male količine korektora prstom, domalim je najlakše, pritiskanjem, ne tapkanjem, i to najpre u ugao oka, gde je boja najtamnija. Iizbegavajte da ga stavljate preblizu trepavica, da oči ne bi izgledale natečeno. Za ostatak lica izaberite korektor koji je što je moguće bliži vašoj prirodnoj boji kože, i po nijansi i po tonu. Možda će vam trebati nekoliko nijansi korektora, u zavisnosti od tona vaše kože, a ako imate bilo kakvu pigmentaciju ili oštećenja od sunca – koža može biti tamnija na nekim mestima od drugih, savetuje Kay Montano, makeup artist.

Sprečite grudvanje 

Umešati malo proizvoda za područje oko očiju u korektor odličan je trik, koji korektoru daje besprekornu second skin završnicu, tvrdi Georgia Louise, estestičarka. 

Kako odabrati pravu teksturu korektora 

Napravite razliku između korektora koji koristite za predeo oko očiju i onog koji upotrebljavate za ostatak lica. Koža područja oko očiju je tanka, osetljiva i suva, pa ovaj deo vapi za hidrantnim proizvodima, kremastijim korektorima, dok T-zona (koja je masnija) žudi za proizvodima koji su puderastiji, čvršći, koncentrovaniji.  

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije