8 trikova šminkanja koje treba da znate

Ništa lepše od kvalitetne šminke, a još lepše ukoliko je ona profi nanesena. Osećaj samopouzdanja je nemerljiv, ali svima nam se mnogo puta desilo da toko nanošenja make-upa shvatimo da je željeni proizvod na izdisaju. Kako bismo takve situacije lakše podneli i snašli se, otkrivamo vam nekoliko trikova koji će vam sigurno biti od koristi.

Stavite rumenilo na nos

U savršenom svetu, svi bismo mogli da napustimo plažu izgledajući kao da smo se upravo vratili sa Bahama — to jest, sa najlepšim, svetlucavim zlatnim tenom ikada. Ali za neke je to najdalje od stvarnosti. Dakle, ako želite da postignete efekat „opekotine od sunca“ bez prolaska kroz štetne zrake, isprobajte ovaj lak trik za rumenilo. Umesto da samo nanesete boju na jagodice, nanesite proizvod i na most nosa. Pošto je ovo mesto gde sunce inače boji vaš nos, dobićete prirodno rumenilo.

Nanesite korektor kao bazu za senku

Pre nanošenja senke na oči, stavite korektor. Poslužiće kao efikasna baza koja će sprečiti da boja izbledi ili se razmrlja, i učiniće senku postojanom.

Koristite puder da vam ruž bude na mestu

Stavite maramicu preko usana i jednostavno napuderišite usne preko maramice. Ubrzo , bilo da ste se odlučili za tamnocrvenu ili prirodniju neutralnu boju, vaš ruž će ostati na mestu i dugo će trajati.

Rastvor za kontaktna sočiva oživeće maskaru

Ubacivanje četkice za maskaru u tubu samo da biste otkrili da je proizvod postao želatinast i suv potpuna je suprotnost od onoga što želite. Umesto da odmah trčite u prodavnicu da kupite novi, pokušajte da stavite nekoliko kapi rastvora za kontaktna sočiva u proizvod. U roku od nekoliko sekundi, vek vaše maskare će se produžiti za barem nekoliko dana.

Pustite da se neželjeni tragovi maskare osuše pre nego što ih izbrišete

Svi smo doživeli da nam se maskara preslika na kapke. Odjednom je senka za oči prekrivena neželjenim tragovima. Iako je vaš prvi instinkt da pokušate da obrišete svoju grešku što je pre moguće, pustite da se ti tragovi prvo osuše. Zatim koristite pamučni štapić i nežno ga utrljajte na kožu. Dakle, možete se oprostiti od pruga i mrlja.

Piling usana četkicom za zube

Za meke, glatke usne, piling je ključan. Nežno pređite četkicom za zube preko usana nekoliko puta, a zatim nanesite hidratantni balzam za usne. Ne samo da će piling ukloniti mrtvu kožu, već će otkriti prirodnu boju.

Jedan proizvod, više namena

Ukoliko nemate ruž u boji, imate rumenilo u prahu. Pomešajte ga sa balzamom za usne. Nemate hajlajter? Nema problema. Uzmite sjaj za usne i nanesite malu količinu na visoke tačke lica. A ako vam nedostaje senka, na kapak stavite bronzer.

Nanosite proizvode prstima

Ako ste se ikada našli na TikTok-u na stranici trend šminkanja, verovatno ste videli viralne video snimke žene koja razmazuje puder po svom licu. Ali umesto da koristi četku ili sunđer, prvo koristi prste i, uprkos svemu, rezultat je uvek besprekoran. Oni omogućavaju da se proizvod stopi u kožu i sprečavaju sunđer ili četkicu blendera da upije višak proizvoda. I ovaj savet se ne odnosi samo na podlogu. Prstima nanesite rumenilo, senku, sjaj za usne.

Tekst: S.M.

Foto: Profimedia

Najnovije