Lepota / Make Up

Beauty Trend Raport 2023: Frizura i šminka koju nosimo u novoj sezoni

Ujednačen ten, pastelne boje, neutralni tonovi, ali i crvene usne i metalik ukrasi po licu i kosi - da li ste spremni?!

Nova beauty sezona donosi nam diverzitet. Volite prirodan izgled? Neutralni makeup nudi nudi dašak zlatno-žute nijanse. Žudite za ujednačenim tenom? Tajna se krije u ciljanom nanošenju korektora. Crveno na usnama? Neprolazni klasik i ove sezone posebno dobro izgleda.

Ovogodišnje makeup trendove otvorićemo pretežno neutralnom šminkom sa akcentom žuto-zlatne nijanse u sedefastoj završnici koju smo zapazili na Chloé reviji. Ova tehnika šminkanja prilično je  jednostavna a vrlo efektna! Pastelne boje na licu verovatno su jedne od najtežih koje možete da odaberete da nosite. Zašto? Pre svega, ten mora biti perfektan da bi celina izgledala homogeno i smisleno. Svetle boje ne daju nikakav kontrast, a upravo te razlike ističu deo tj. sklanjaju iz fokusa drugi deo lica.

Najlepši ten je ujednačen ten. Međutim, kako da ten izgleda ujednačeno ali prirodno? Uz pomoć ciljanog nanošenja korektora. Nanesite lagani puder ili toniranu kremu, a mesta koju su i dalje upadljiva tankom četkicom precizno korigujte. Tako ćete sačuvati prozračni izgled i prirodnu teksturu lica, a ten će biti savršen.

Kada govorimo o frizurama, ova jesen nagoveštava ozbiljno razmatranje potpuno novog imidža a kao posledicu toga, odlazak pod frizerske makaze. Mnoštvo zabavnih kratkih frizura krasile su revije raznih dizajnera. Ono što se međutim izdvojilo jeste potpuno zalizana kosa sa mokrim efektom poput frizura na revijama Caroline Herrere i brenda Off White.

Kako na odeći, tako i kroz šminku na licu, već nekoliko sezona unazad zapažamo veliku popularnost takozvanih metalik i svetlucavih detalja. Posebno je interesantan trend materijala i aksesoara koji imaju izgled alu folije ili nekog težeg metala, te se skoro možete ogledati u njemu, kao u ogledalu. 

Crvena na usnama kao neprolazni klasik i ove sezone, posebno dobro izgleda tokom hladnijih meseci. Plus, mnogo je lakše nositi jarke boje kada su temperature niže, jer ne postoji bojazan od topljenja i razmazivanja.

Priredila: Nataša Milošević

Foto: Profimedia

Pročitajte još