Bye Bye Undereye: najbolji korektori za tamne podočnjake

Između beskrajnih sati u kancelariji i gledanja omiljene serije na Netflix-u do sitnih jutarnjih časova, područje ispod vaših očiju voli da pokaže svetu koliko je vaš život haotičan.

Zbog toga je dobar korektor koji pokriva podočnjake i daje blistavost izgledu must-have u svakom neseseru. Pronalaženje savršenog proizvoda, međutim, često se pokaže jednako teškim kao i osam sati spavanja dnevno.

Otkrivamo vam nekoliko saveta za pravilnu upotrebu korektora, dok u našoj galeriji možete otkriti one koji se smatraju najboljim od najboljih.

Idealan izbor

Opšte pravilo kaže da korektor namenjen za prekrivanje podočnjaka treba da bude svetliji od onog za pokrivanje nedostataka. Problem je u tome što mnoge žene preteruju sa ovim pravilom, što rezultira odabirom presvetlih korektora, koji ne uspevaju na odgovarajući način da prikriju znake umora. Treba izabrati proizvod koji je za samo jednu do maksimalno dve nijanse svetliji od vašeg tena, dok ukoliko je potrebno, možete koristiti korektore u boji za eliminisanje plavih nijansi ispod oka.

Prava primena

Prvi korak je hidriranje područja kremom za oči. Kada koža upije kremu, vreme je da se pozabavite korekcijom boje područja ispod vašeg oka, kako biste neutralisali plave i tamne krugove ispod očiju - to možete učiniti proizvodima u tonu breskve ili lososa. Kada njih izblendate, vreme je da nanesete korektor koji je malo svetliji od vašeg tena i izblendate ga u smeru nadole, kako biste neutralisali liniju između njega i pudera. 

Najbolje korektore za podočnjake otkrijte u galeriji fotografija.

Pročitaj još