Harper's Bazaar Srbija

“Golden hour skin” je novi makeup trend kojim je opsednut Instagram – ali i mi!

Da li ste zaista na Instagramu ako makar jednom niste jurili “golden hour”, onaj savršeni trenutak nakon izlaska sunca ili pred sam zalazak, kada je osvetljenje tako dobro da je nemoguće ne napraviti dobru fotografiju? Tople boje i blistavost lica čine da svaki put poželimo takav filter sa kojim bismo se zauvek fotografisali koliko god sa druge strane bili protiv filtera i iskrivljene stvarnosti koja se plasira na društvenim mrežama. Mislim, ko ne bi želeo da svakog dana ima savršeno hajlajtovane jagodice, blistave kapke i sjajne usne, kao na fotografiji? Pa, sa novim makeup trendom koji nas je dočekao taman za jesen – to je moguće!

Nije sve u osvetljenju (iako istovremeno i jeste) – nešto je i u načinu šminkanja, a makeup artisti su pronašli način da taj čuveni golden hour postignu upravo pažljivo odabranim proizvodima.

Kao što možete pretpostaviti, ključ je u hajlajtovanju i izbalansiranoj upotrebi praškastih, kremastih i tečnih proizvoda.

Koristite bronzane tonove koji “produžavaju” trajanje preplanulog tena, kako na jagodicama, tako i na kapcima i usnama. Hajlajter je ključni proizvod i možete kombinovati tečni i praškasti hajlajter koje takođe možete upotrebiti i umesto senke za oči. Za usne će vam biti potreban ruž slične nijanse sa šimerom kako biste dobili željenu blistavost. Na kraju, još malo sjaja nije naodmet, te možete koristiti i sprej za setovanje šminke koji u sebi sadrži šljokice. 

Mimo navedenih osnova golden hour skin makeup-a, ne zaboravite da oblikujete obrve gelom, tako da izgledaju neobavezno i prirodno, dodajte malo maskare (ajlajner nije neophodan jer želimo da postignemo što prirodniji efekat koji golden hour i stvara bilo da smo našminkani ili ne) i to je to! Spremni ste da zablistate u novoj, jesenjoj sezoni. 

Foto: Instagram / @taniellejaimua

Priredila: Ivana Tomić

Najnovije