Harper's Bazaar Srbija

The most loved and appreciated makeup during Cannes Film Festival 2022 have been created by the Celebrity Makeup Artist Elena Zhosan

Interview with celebrity make up artist Elena Zhosan.

The price of success is hard work, dedication and determination to do your best for the task that is in your hands, whether you win or lose – this is what the father of American football Vince Lombardi, stated about success. It is also a lesson that everyone considered successful, will give you.

One of them is Elena Zhosan, a famous make-up artist from the Middle East, who attracted a lot of attention at the latest Cannes Film Festival. A true artist in her work, she managed to make some of the best make-up looks on the red carpet.

Elena tell us a little bit about yourself.

– I started my career 7 years ago in Ukraine. After it was followed by 3 years at MAC Cosmetics Dubai. I was in events & social media team , as well as product specialist. Then I decided to go fully freelance in order to join International agencies , fashion shows , brands and much more .

Tell us about your experience in Cannes Film Festival 2022? What did you enjoy the most & what you did not liked for example?

– From the moment I arrived to Martinez Hotel in Cannes , I enjoyed each single minute. I never saw so much celebrities in one spot, so much paparazzi, the ambiance drives you crazy! It’s like a movie, it’s something that I saw on TV but could not imagine that one day I would  have experienced Myself!

What was your  favorite Makeup Brand you have used during Cannes Film Festival 2022?

– I used lot of products by Charlotte Tilbury , it’s one of my always favorite brand & I was super happy to collaborate with them during this iconic event 

Can you name someone you would like to get in your chair that you haven’t worked with yet?

– There are many models and celebrities that I still haven’t worked with, but if I get a chance to choose few: N 1 will be my idole Adriana Lima, then definitely Angelina Jolie & Rihanna.

What has been the biggest challenge of your career?

– Definitely to start the journey, to start the Make-up artist career it’s not easy especially in The Middle East . Here is a multi cultural country, many skin-tones, many styles of makeup based on clients nationality & style accordingly. To make clients happy, to build the name , database of your clients. It’s all hard work through the years.

What are the common mistakes you think women do on their makeup?

– I would not called them a mistakes because I think it’s all about personal taste. But I think women should definitely remember the most simple rule : “Less is More”.

How important is it for you to step out of your comfort zone in order to achieve your dreams?

– My everyday Quote: There are NO elevator to success, you have to to take the stairs! You need to set your goals, you need to work hard, always take as example the successful people and be inspired by them.

Team:

Hero of interview: ELENA ZHOSAN @elena_zhosan_

Foto by Alfira Photography @alfira_photography

PR Valentina Gurova @valentinagurova 

Intervju na srpskom: 

Cena uspeha su težak rad, posvećenost poslu i odlučnost da, bilo pobedili ili izgubili, damo sve od sebe tom zadatku koji nam je u rukama – tako je o uspehu govorio sportista, otac američkog fudbala Vince Lombardi, ali to je lekcija koju će vam dati svako koga smatraju uspešnim.

Jedna od takvih je i Elena Zhosan, poznata mejkap artistkinja sa Bliskog istoka, koja je veliku pažnju privukla na nedavno završenom Filmskom festivalu u Kanu. Prava umetnica u svom poslu, uspela je da napravi neke od najboljih make-up look-ova na crvenom tepihu, a jedan od njih je izgled poznate svetske influenserke Caroline Ogliaro. 

Elena, recite nam nešto, ukratko, o svojoj karijeri. Kako je sve počelo?  

– Karijeru sam započela pre sedam godina u Ukrajini, nakon čega sam otišla u Dubaji, gde sam tri godine radila u MAC Cosmetics timu. Bila sam zadužena za organizovanje događaja i za brigu o društvenim mrežama, a radila sam i kao specijalista za proizvode. Onda odlučujem da postanem frilenser i samostalno radim za razne internacionalne agencije, modne događaje i revije, za brendove.

Kakva iskustva nosite sa poslednjeg Filmskog festivala u Kanu? U čemu ste najviše uživali, a u čemu malo manje?

– Od trenutka kada sam kročila u Martinez hotel u Kanu, uživala sam svake sekunde. Dosad nisam imala priliku da vidim baš toliko poznatih ličnosti na jednom mestu, toliko paparaca, ma cela atmosfera je bila fenomenalna!  Sve je izgledalo kao na filmu – to su stvari koje sam dosad gledala samo na televiziji i nisam mogla ni da zamislim da ću se i ja jednog dana naći tamo, sa tom ekipom, na tom divnom mestu, u takvom ambijentu.

Koji mejkap brendove ste koritsili za ulepšavanje lepotica koje su posetile Filmski festival u Kanu?

– Najviše Charlotte Tilbury – to će zauvek biti moj omiljeni brend i bila sam super srećna što sam sarađivala sa njim na ovako specijalnom događaju.

Voleli biste da se ko nađe u vašoj stolici, postoji li neko sa kim niste radili još uvek, a želite?

– Mnogo je modela i poznatih ličnosti sa kojima još uvek nisam sarađivala, ali kad bih mogla da biram, to je moj idol – manekenka Adriana Lima. Ona je na prvom mestu, a onda, definitivno, Angelina Jolie i Rihanna.

Šta smatrate najvećim izazovom u karijeri? 

– Definitivno to da se uopšte upustim u sve ovo – da započnem karijeru mejkap artistkinje, što uopšte nije bilo lako, a pogotovo ne na Bliskom istoku. To je multikulturna sredina, mnogo je različitih tipova kože, mnogo stilova šminkanja koji su zasnovani na različitim nacionalnostima klijenata i njihovim stilovima. Izazov je učiniti osobu koju šminkate srećnom, izgraditi ime, listu klijenata. Sve to je zasnovano na dugogodišnjem teškom radu. 

Možete li da date neki savet koji bi pomogao našim čitateljkama prilikom šminkanja, možda da im kažete u čemu generalno greše kada koriste mejkap?

– Ne bih to nazvala greškom jer mislim da je, kad je mejkap u pitanju, sve zasnovano na ličnom stilu i afinitetima. Ipak, bilo bi dobro da sve žene zapamte jedno jednostavno pravilo: “manje je više”.

Da li je bilo neophodno da napustite svoju zonu komfora, kako biste ostvarili svoje snove?

– Na ovo pitanje odgovoriću svojom motoom, rečenicom kojom se vodim: “Ne postoji lift koji vodi do uspeha, morate ići stepenicama!”. Ako želite da uspete u poslu, morate da postavite ciljeve, da radite naporno i da se ugledate na one koji su postigli uspeh, da vam oni postanu inspiracija.

Tim:

Intervju sa: Elena Zhosan @elena_zhosan_

Foto by Alfira Photography @alfira_photography

PR Valentina Gurova @valentinagurova 

Najnovije