Manga trepavice: Novi beauty trend koji je odjeknuo internetom

Trepavice po uzoru na junake direktno iz manga knjige.

Manga trepavice (poznate i kao anime trepavice) spramaju se da sruše viralni beauty svet. Google pretrage za „anime ekstenzije trepavica“ su zabeležile porast od 5000% u poslednjih mesec dana i TikTok je u potpunosti uložio u filter za manga trepavice koji je u trendu na platformi. Evo šta sve znamo.

Šta su manga trepavice?

Za one koji nisu upoznati sa čudesnim svetom mange i animea, dlake trepavica ovih likova imaju tendenciju da rastu u šiljaste grozdove koji su raspoređeni duž gornje i donje linije trepavica, stvarajući šiljast izgled. Manga trepavice reinterpretiraju izgled krupnih očiju lutke. Duže dlake vire iz kraćih delova stvarajući taj odvojeni izgled trepavica i čitav niz koketnog, paukastog volumena. U jednom potezu je delikatan, tanak i dramatičan.

No, manga trepavice i nisu baš nešto novo. Anime trepavice su postale sve popularnije već nekoliko godina, među korisnicima TikTok-a koji žele drugačiji izgled. Korisnica @sacheu prvi put je uočila trend na kineskoj aplikaciji za društvene mreže pod nazivom Xiaohongshu  i odlučila da je testira 2022. U početku je objavila video (koji ima više od milion lajkova), koja pokazuje njenu verziju trenda, plus nekoliko inspirativnih fotografija pre nego što deli detaljan vodič. Pa ipak, trend je nedavno dobio na svojoj viralnoj popularnosti.

Kako se postiže izgled manga trepavica?

U tutorijalu, ona nanosi maskaru na svoje trepavice pre nego što iseče veštačke trepavice na kraće i duže komadiće. Potom sa lepkom lepi svaki deo ponaosob za oko, koristeći duže delove na vrhu i kraće na dnu za odvojeni izgled. Na kraju videa, ostaju joj tanke trepavice koje imaju manje delove dugih, šiljastih dlačica.

@sacheu

DIY manga lashes tutorial 🤓✨

♬ love nwantinti (ah ah ah) – CKay

Iako čini da to izgleda lako, ona priznaje da je bilo potrebno malo pokušaja i grešaka da se otkrije najlakši način da isproba ovaj trend trepavica. „Mislim da je to tako sladak način da se stvori izgled nalik lutki, posebno ako ste se ranije uvek držali prirodnijeg izgleda“, otkrila je.

Foto: Profimedia, TikTok

Najnovije