OK, šta je zapravo ruski manikir?

Ruski manikir je trend koji je osvojio svet, ali isto tako probudio mnoge kontroverze.

Ruski manikir nije novost u beauty svetu, ali jeste ponovo privukao pažnju zahvaljujući, pogađajte, TikToku. A, oni koji vole da isprobaju sve novo što vide bilo gde, prirodno su doprineli širenju ovog trenda. 

Naziv ruski manikir ne znači ništa revolucionarno drugačije – u njegovom kreiranju koriste se iste boje, šare i ukrasi kao i kod bilo kog drugog manikira, ali sama tehnika rada se razlikuje. Kod ruskog manikira posebna pažnja se posvećuje zanokticama jer je navodno u njima ključ dugotrajnog manikira. Naime, prilikom pripreme noktiju za boju, nadogradnju ili izlivanje, zanoktice se detaljno skraćuju i uklanjaju električnom turpijom kako bi nokatna ploča bila duža, a samim tim prostor za nanošenje boje veći. Što je boja bliža zanokticama, to će manikir duže trajati u smislu da će izraslom noktu biti potrebno više vremena da se prikaže. Doterani na ovaj način, nokti će izgledati odlično čak tri do četiri nedelje, iako ćete za taj rezultat u salonu morati da provedete dva do tri sata.

@nailmartusa Many people don’t know about this type of mani and I’m here to tell you more about it🥰 #russianmanicure #gelmani #cuticle ♬ Stuck in the Middle – Tai Verdes

Najveći problem u vezi sa ovim manikirom jeste sama tehnika rada koja budi razne kontroverze. Jer, zanoktice i “višak kožice” oko nokta su ti koje štite nokat, a ako se uklone, i to ovako grubo, može doći do raznih infekcija, oštećenja i oboljenja noktiju, naročito ukoliko je ruski manikir rađen u nehigijenskim uslovima.  

Zato, iako izgleda lepo i gotovo savršeno, ruski manikir možda neće odgovarati svakom tipu noktiju, posebno osetljivim i slabim noktima, a ako želite da isprobate ovakav način stilizovanja noktiju, obavezno pronađite salon od poverenja.

Foto: Profimedia

Priredila: I. T.

Najnovije