Pastel: Jesenji makeup trend vredan pažnje

Pastelne boje na licu verovatno su jedne od najtežih koje možete da odaberete da nosite. Zašto? Pre svega, ten mora biti perfektan da bi celina izgledala homogeno i smisleno. Svetle boje ne daju nikakav kontrast, a upravo te razlike ističu deo tj. sklanjaju iz fokusa drugi deo lica. Takođe, velika je verovatnoća da će sve izgledati praškasto pa je poželjno dodati sjaj licu na ključnim mestima. Svakako, interesantan odabir šminke na reviji Victorie Beckham koji se izdvojio kao drugačiji.

Victoria Beckham show at Paris Fashion Week for Autumn/Winter 2023

Korekcija

Najlepši ten je ujednačen ten. Međutim, kako da ten izgleda ujednačeno ali prirodno? Uz pomoć ciljanog nanošenja korektora. Nanesite lagani puder ili toniranu kremu, a mesta koju su i dalje upadljiva tankom četkicom precizno korigujte. Tako ćete sačuvati prozračni izgled i prirodnu teksturu lica, a ten će biti savršen.

Kamuflaža

Ukoliko patite od viška crvenila pokušajte da ga anulirate uz pomoć zelenog korektora. Generalno, korektori u različitim nijansama mogu biti od velike pomoći kod suzbijanja diskoloracije. Pa će tako žuti korektor univerzalno suzbiti različitu diskoloraciju i vratiti licu svežinu, zeleni jako crvenilo, dok će nijansa lososa biti najbolji izbor za ljubičaste podočnjake.

Foto: Profimedia

Tekst: Nataša Milošević

Najnovije