Harper's Bazaar Srbija

Tajna porcelanskog makeup izgleda koji je oduševio svet na Maison Margiela modelima

Pat McGrath ima tajnu sjajne staklene kože koja daje efekat porcelanske lutke.

Pat McGrath

Internet je pomahnitao nakon revije Maison Margiela Couture proleće 2024. ne bi li saznao kako je britanska šminkerka Pat McGrath postigla staklasti izgled kože bez pora na modelima. Fanatici lepote i stručnjaci brzo su počeli da seciraju Patino briljantno umeće šminkanja, a onda se i sama šminkerka oglasila na instagramu sa objavom gde je najavila otkrivanje velike tajne.

Dok su kritičari najavljivali modnu kolekciju vrednu modnih istorijskih knjiga, reakcija na Patinu šminku porcelanske lutke podjednako se pretvorila u nezaboravnu viralnu senzaciju, podsećajući nas na kreativnost koja proizlazi iz dugogodišnje saradnje McGrath I Johna Galliana na revijama, i izaziva strahopoštovanje.

Što se tiče Patine makeup magije za staklenu kožu, evo šta znamo: Prema saopštenju za štampu koje je izdala Pat McGrath Labs, šminkerka je koristila svoju liniju proizvoda da napravi jedva vidljive obrve, izgled rumenila nalik akvarelu i oči i usne hladnog tona, uključujući proizvode kao što su Divine Skin: Rose 001 Essence, Divine Blush: Legendary Glow Colour Balm, Mothership I Subliminal Eyeshadow Palette, i Lust Gloss.

Video snimci u bekstejdžu prikazuju šminkere koji koriste airbrush tehniku na koži modela za lakirani izgled, ali šta je tačno McGrath koristila za reflektujuću završnu obradu tek treba da se otkrije.

Foto:Profimedia, Instagram

 

Najnovije