Pet saveta za duže i gušće trepavice

Jednostavna pravila kojih se svako može pridržavati.

Zbog hormonalnih promena u telu, stresa ili nervoze, kao i nedostatka vitamina dlačice na našem telu imaju tendenciju da opadaju i proređuju se. Ovo se odnosi ne samo na kosu, već i na trepavice i obrve.

Ukoliko želite da vaše trepavice postanu gušće i duže, imamo za vas pet jednostavnih saveta koji će vam pomoći u ovome.

Uvek očistite trepavice

Mnoge žene često zanemaruju čišćenje trepavica od maskare i druge kozmetike. Kozmetika ne samo da začepljuje pore na koži, već i uništava trepavice. Pored toga, važno je nežno skinuti šminku sa očiju i ne trljati trepavice svom snagom, jer će ih to oštetiti. 

Koristite ulja

Narodni lek koji zaista pomaže u rastu trepavica su, naravno, sve vrste ulja. Ricinus, čičak, ulje kajsije... Mnoga od njih su prilično pristupačna i mogu se kupiti u bilo kojoj apoteci. Svaki dan, pre spavanja nanesite ulje na trepavice duž linije kapka - ovo ih savršeno neguje i ubrzava njihov rast. Najvažnije je da pre nanošenja proverite da niste alergični na neko ulje.

Češljajte trepavice

Trepavice, poput kose, treba redovno češljati, a naročito nakon umivanja. Za ovo je najpogodnija posebna zaobljena četkica. Tokom češljanja, takođe možete umočiti četkicu u ulje za rast trepavica - efekat je vrlo sličan laminiranju.

Serum za trepavice

Mnogi kozmetički brendovi stvaraju posebne proizvode za rast trepavica - na primer, serume. Oni su veoma različiti - postoje hormonski, noćni i dnevni, i tako dalje. Pre nego što ih upotrebite, obratite se za savet svom kozmetičaru - ono što nekima odgovara, drugima može čak i naškoditi.

Odustanite od nadogradnje

Redovna nadogradnja trepavica dovodi do toga da vaše prirodne trepavice opadaju i sporije rastu. Pokušajte da odustanete od ovih tretmana i temeljno negujete ono što vam je priroda podarila – na rezultate nećete dugo čekati.

foto.Instagram

Pročitaj još