Polutrajna šminka na usnama - sve što treba da znate

Sve više žena bira polutrajnu šminku kako bi naglasile svoje obrve, oči ili usne.

Iako ideja o polutrajnoj šminki još uvek može neke uplašiti, istina je da nudi toliko preciznosti da rezultat može biti od vrlo mekog i prirodnog do intenzivnog, ispunjavajući tako očekivanja onih koji su je probali. Razvoj tehnologije korišćenih alata i metoda razlog je zbog kojeg polutrajna šminka postaje sve popularnija. Što se tiče usana, iako je reč o vrlo osetljivom i malom području, polutrajna šminka ih može naglasiti, učiniti njihovu boju intenzivnijom i takođe ispraviti sve asimetrije.

Koje su prednosti polutrajne šminke za usne?

Osim što će ostati boja na usnama, bez obzira na to koliko kafa ili pića popijete, polutrajna šminka može naglasiti konturu i oblik usana, u zavisnosti od tehnike, dok može učiniti da izgledaju malo sočnije. Pored toga, asimetrije na usnama mogu se poboljšati polutrajnom šminkom i korigirati njihov oblik, čineći tako da izgledaju simetrično.

Kakva je procedura?

Termin uvek započinje konsultacijama, jer morate da razgovarate sa kozmetičarkom kako biste joj dali sliku rezultata koji želite da postignete. Jedan od predloga je da sa sobom ponesete svoj omiljeni ruž kako bi izbor boje mogao biti lako napravljen. Tada će se crtanje na usnama izvršiti olovkom, tako da imate potpunu sliku rezultata za davanje saglasnosti. Tako možete biti sigurni da je rezultat upravo onakav kakav ste želeli. Dakle, nakon što se dogovorite sa kozmetičarom u pogledu boje i metode, započinje nanošenje polutrajne šminke, a ceo proces traje oko sat vremena. Odmah nakon postupka boja će biti intenzivnija nego što ste očekivali, ali tokom prvih nekoliko dana njen intenzitet znatno opada. Iz tog razloga je neophodno ponoviti postupak još jednom otprilike 4 do 8 nedelja kasnije.

Da li boli postupak nanošenja polutrajne šminke za usne?

Pre nanošenja polutrajne šminke nanosi se lokalna anestetička krema, tako da se nelagoda značajno smanjuje. Dobra vest je da većina žena koje su probale tvrde da je bol manji nego što su očekivale.

Na šta treba paziti nakon nanošenja polutrajne šminke za usne?

Nakon postupka dobićete pismena uputstva koja morate slediti kako bi usne zarastale što je brže moguće zadržavajući rezultat. Svakako treba prvih dana da koristite slamku za piće vode i izbegavajte tople napitke. Takođe treba da vlažite usne posebnom kremom oko 2-3 puta dnevno tokom prve nedelje.

Koliko traje efekat polutrajne šminke za usne?

Trajanje rezultata kreće se od 1 do 3 godine, u zavisnosti od životnih faktora koje imate. Za to vreme boja će postati sve svetlija i ravnomernija, ali ako želite da je zadržite, možete da napravite osvežavajuću sesiju nakon 12 meseci.

Ukoliko imate hijaluron u usnama da li možete da uradite polutrajnu šminku?

Naravno! Hijaluronska kiselina može poboljšati oblik usana, ispraviti asimetriju i hidrirati usne. Polutrajna šminka može još više usavršiti rezultat, tako da je njihova kombinacija dobro rešenje za još sočnije i intenzivnije usne!

 harpersbazaar.gr

Pročitaj još