Harper's Bazaar Srbija

Priscilla Presley makeup je u trendu: Evo kako da postignete takav izgled

Korak po korak vodič za usavršavanje cat-eye makeup-a.

Početak 2024. godine nagovestio je povratak jednog makeup trenda. Eyelinera. Velike, podebljane, grafičke linije da budemo precizni. Ako je 2023. bila godina tihog luksuza i clean girl makeup-a, 2024. izgleda mnogo naglašenije. Tri zvezde kojima možemo da se zahvalimo što ponovo posežemo za crnim tečnim linerom sa dna našeg nesesera su: Priscilla Presley, Amy Winehouse i Ariana Grande.

Dugo očekivani biografski film Priscilla zahuktao je TikTok. Estetika filma označena je kao “for the girls, by the girls” i TikTokeri su iskoristili Priscillin kultni makeup izgled kao inspiraciju za svoje šminkanje u stilu 60-ih.

Još jedan biografski film koji ohrabruje ponovno pojavljivanje jakih eyelinera je Back to Black. Ne postoji scena u kojoj Marisa Abela (koja u filmu igra Amy Winehouse), ne nosi pevačicin makeup potpis: debelo iscrtan cat-eye. Nadamo se da je Amyin omiljeni Rimmel London Eyeliner 001 korišćen za njegovo kreiranje.

Jedna osoba na koju se još uvek možemo osloniti da donese novu estetiku kada su eyelineri u pitanju je Arianna Grande. Pevačica je postala poznata po svom savršenom iscrtavanju cat-eye tehnike. Međutim, nedavno je zamenila svoj klasičan stil za nešto što je više vođeno trendovima. U najnovijem spotu za novi singl Yes,And? pevačica debituje sa jedinstvenom grafičkom linijom.

Kako da izvedete Priscilla Presley makeup?

Kada pomislite na Priscillu, odmah ste uvučeni u privlačnost njene dramatične cat-eye magije. Način na koji je nanela eyeliner je najzanimljiviji. U čemu je tajna? Pre svega, dok nanosite olovku ne gledajte direktno u ogledalo. Za efekat izduženih očiju, želite da pratite linije sopstvenog lica i oka. Okrenite profil lica prema ogledalu da vidite oblik oka i koristite profil da pratite tu liniju. U početku je malo izazovno, ali gledajući unapred, zapravo možete promašiti ugao. Ovaj metod će vam pomoći da postignete laskav efekat.

Korak po korak vodič za usavršavanje cat-eye makeup-a.

Pripremite svoje kapke: Počnite sa čistim, suvim kapcima

Izaberite svoj eyeliner: Odlučite se za tamno braon eyeliner olovku ili gel.

Obris gornje linije trepavica: Nacrtajte tanku liniju duž gornje linije trepavica

Napravite prvo krilo: Produžite liniju pored spoljašnjeg ugla, lagano je naginjati nagore

Povežite se sa gornjom linijom: Povežite krilo nazad sa gornjom linijom trepavica

Nacrtajte drugo krilo: Iz spoljašnjeg ugla nacrtajte kraće, tanje drugo krilo

Kompletna druga veza: Povežite vrh drugog krila sa gornjom linijom trepavica

Popunite razmake: Popunite između krila i gornje linije trepavica

Proverite simetriju: Uverite se da oba oka imaju simetrična krila

Šta da radite ako zabrljate sa eyelinerom?

Ako pogrešite, ostavite gel ili olovku da se potpuno osuše, a zatim navlaženim štapićem za uši lagano uklanjajte malo po malo. Uvek možete očistiti ivice korektorom koji odgovara vašem tonu kože nakon što se gel i olovka osuše.

Foto: Profimedia, Instagram

Najnovije