Revenge makeup: Beauty trend inspirisan osvetničkom haljinom princeze Diane

Cilj je osnaživanje žena nakon raskida.

Tog leta 1994. princeza Diana pojavila se na Serpentine Summer zabavi u uskoj, maloj crnoj haljini golih ramena dizajnera Christine Stambolianiste noći kada je njen tadašnji suprug, princ Charles, priznao u tv emisiji da je imao aferu sa Camillom Parker Bowles.

Haljina je postala legendarna – sartorijalno oružje u borbi protiv bivših. Otići u tišini? Kako da ne! Princezina poruka bila je: vraćam se jača i odvažnija.

Od tada “osvetničko odevanje” postao je legitiman način da se suočavamo da slomljenim srcem – srediti se i izgledati apsolutno fenomenalno. Za neke ovo predstavlja pokazivanje bivšim partnerima šta su izgubili, dok drugi na ovaj način slave nove sebe.

Trend se ovog puta preneo na beauty segment, preplavljujući TikTok tutorijalima za “osvetnički makeup”.

Kako ovaj look izgleda? Odvažno, bezkopromisno i glamurozno. U zavisnosti od ličnog stila, postoji nekoliko varijacija makeup-a, ali jedno je sigurno: jak eyeliner, duge trepavice, tamna paleta.

@sarahnewsfx Replying to @lily REVENGE MAKEUP- Part 2 #revengemakeup #beauty using @Benefit Cosmetics UK brows @L’Oréal Professionnel Paris mascara @vievemuse bronzer @narscosmetics ♬ Escapism. – RAYE & 070 Shake

A onda tu su usne. Zaboravite na sve što ste do sada znali o nemešanju jakih senki za oči i jakih ruževa. Za revenge makeup, usne su odvažne, bilo da je vaš izbor tamno crvena ili smoky rose – uvek je umešana i olovka za konturisanje.

Foto: Profimedia, TikTok

Priredila: T.M.

Najnovije