“Opekotine od sunca” novi su makeup trend koji poznate ličnosti obožavaju

Zapravo, ima smisla, verujte nam!

U susret letu, razgovarajmo o opekotinama od sunca, ali ne onako kako biste u prvi mah pomislili. Ovoga puta nećemo se baviti SPF-om (koji je, uzgred, obavezan i, da li smo već spomenuli, apsolutno obavezan?) već time kako je mala nezgoda koja nam se svima dešava inspirisala najnoviji makeup trend koji poznate ličnosti obožavaju.

Zvuči čudno, znamo, ali sve će vam biti jasno kada vam objasnimo da uz pomoć rumenila želimo da postignemo onaj rumeni izgled kože koja je ceo dan bila izložena sunčevim zracima. Ovo, dakle, znači da rumenilo nećemo nanositi kao i obično na same vrhove jagodica, već na obraze, tik ispod očiju i na nos kako bismo kreirali taj poznati “sun kissed” efekat u punom smislu te reči. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by POP (@thepopmag)

Osim Hailey Bieber, i beauty TikTokerka Addison Rae pokazala nam je na koji način možemo da kreiramo ovakav pravi letnji look upotpunivši naneto rumenilo diskretnim šljokicama i velikom količinom maskare. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Addison Rae (@addisonraee)

A, gde su makeup trendovi, tu je i Rihanna! U svojoj najnovijoj kampanji u kojoj je najavila da Fenty Beauty i Fenty Skin najzad dolaze i u Afriku, zvezda je demonstrirala kako se ovako naneto rumenilo može kombinovati sa odvažnim karminom i klasičnim eye makeup-om (doduše, sa malo sjaja). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

Budući da je reč o prilično prirodnom looku, makeup artisti savetuju da koristite tečno ili kremasto rumenilo čiju nijansu ćete prilagoditi svom tenu, uz napomenu da treba “gađati” roze tonove.

Foto: Instagram

Priredila: I. T.

Najnovije