Smeđa maskara je novi beauty trend

Hailey Bieber je samo jedna od lepotica koja ga uveliko praktikuje.

Teško da išta može da transformiše nečiji izgled kao što to može da uradi crna maskara, koja u jednom nanošenju promeni celo lice, ali, činjenica je da ona ne odgovara baš svim devojkama, a posebno ne onim koje imaju izrazito svetlu put i kosu. Iako su je devedesetih obožavale plavuše i smeđe devojke, od dvehiljaditih na ovaomo,odjednom nestaje sa radara, ali, zahvaljujući TikToku stvari se menjaju.  

Haštag #brownmascara broji više od 26 miliona pregleda na TikToku (i svakodnevno raste), što nas nagoni da se zapitamo – da li je braon maskara smao jedna od viralnih senzacija/trendova ili je mejkap proizvod koji ćemo od danas zauvek viđati na policama drogerija? Nadamo se, ovo drugo, a evo i zašto.

Dok crna maskara devojakma svetle puti daje previše dramatičan, strog izraz lica, smeđa umekšava njegove crte i čini da vas drugi doživljavaju toplije, pristupačnije i, verovali ili ne, privlačnije.

To dobro znaju lepotice poput Hailey Bieber i Kendall Janner, koje je uveliko koriste, a influenserka Mina Zibayi živ je dokaz da braon maskara savršeno pristaje devojakama koje imaju tamnije oči i kosu, što svakodnevno pokazuje na svojim profilima na društvenim mrežama.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije