Harper's Bazaar Srbija

TikTok trik čini da šminka izgleda nikad prirodnije

Listajući TikTok, učinilo mi se kao da sam ponovo u 2016. godini kada je konturisanje kod nas polako postajalo “big thing” – najrazličitije varijante kombinovanja makeup proizvoda kako bismo postigli željeni clean & glow ten “zaludele” su beauty influensere te gotovo da svake nedelje dobijamo novu ideju za unapređenje svog looka. No, ako zanemarimo mogućnost da lubrikant koristimo umesto prajmera, što uzgred stvarno radi, poslednji TikTok hit trik je ozbiljno dobar i totalno nosiv.

Dakle, u čemu je poenta? Kako biste postigli savršen ten kao da na licu imate neki od beauty filtera, a da pritom proizvodi na vašoj koži ne budu teški i “zatvarajući”, potrebno je da sa svojim puderom pomešate – poliglutaminsku kiselinu. O da, eto još jedne kiseline koju treba uvrstiti u svoju skin-care rutinu.

Ipak, svideće vam se način na koji ona “radi” – poliglutaminska kiselina je unapređena verzija naše voljene hijaluronske kiseline i čak, 10 puta je jača od nje. Jača naravno ne znači lošija, već sposobnija da “zaključa” vlažnost naše kože čineći je zdravom, blistavom i hidriranom. Dakle, sada slobodno možemo da zaboravimo na tonirane hidratantne kreme – bolje je koristiti ono što već imamo u svom neseseru, a to je svakako omiljeni puder i, od sada, omiljena kiselina. 

@kyliekillzzzz Reply to @freya.christine My favorite drugstore moisturizer! AD 🤍 @theinkeylist #theinkeylist ♬ original sound – Kylie Larsen

Šta treba da radite? Na nadlanicu stavite onu količinu pudera koja će vam biti potrebna za celo lice, a zatim dodajte malo seruma sa poliglutaminskom kiselinom. Pomešajte četkicom ova dva proizvoda i budite uporni dok ne dobijete homogenu smesu. Nanesite na lice kao i obično i verujemo da ćete primetiti koliko vaš ten izgleda čisto, baršunasto, nežno i prosto predivno! 

Najbolja stvar u vezi sa ovim trikom jeste ta što spajamo negu i hidrataciju sa šminkom i postizanjem prirodnog, a savršenog tena. I baš zbog toga, čak i posle višečasovnog nošenja šminke, neće vam se desiti da se puder zavuče u fine linije i borice oko očiju ili da vam pore naprasno postanu izuzetno vidljive. Kombinujući ova dva proizvoda dobićete najbolje iz oba sveta – i zdravu blistavost i dugotrajnu pokrivenost. 

Pa, vredi probati, zar ne?

Foto: Instagram

Priredila: Ivana Tomić

Najnovije