Zoom-Ready – najbolja šminka za online sastanke

Kada "I woke up like this" dobija novo značenje.

Kako se sve više uvlačite u ono što se naziva socijalna distanca, vaša uobičajena rutina počinje da se menja. Apstinencija iz kancelarije polako se pretvara u zakasnelo buđenje sa neurednom punđom i širokim pidžamama koje su „zvanični komad“ karantina.

Ali šta je sa Zoom sastancima?

Evo najlakše šminke za posao od kuće:

Nesavršenosti

Kamera računara nikada nema istu dobru rezoluciju kao golo oko, tako da se nehomogenosti na koži opraštaju. Zbog toga je potreban samo mali korektor da biste lagano prikrili sve nedostatke kao što su podočnjaci i akne.

Zdrava boja

Rumenilo u ružičastoj ili crvenoj boji idealan je izbor za obraze, jer licu daje boju zdravlja, a izgledu vitalnost.

Glavna tačka

Karmin u jarkoj boji, poput crvene, fuksije ili boje korala, podjednako je važan kao i dnevni red ili kafa u kancelariji. Samo jednim prolazom pre neočekivanih sastanaka, oživljava lice i smanjuje umoran izgled.

Naočare koje štite od plave svetlosti

Nije tajna da naočare za oči, pored toga što daju elegantan i sofisticiran stil, „kamufliraju“ vrećice ispod očiju i podočnjaka. Odaberite naočare koje nude zaštitu od plave svetlosti koju emituju elektronski uređaji, poput laptopa i mobilnih telefona.

Zoom filter

U hitnim slučajevima poverite se softverskom filteru "Touch Up My Appearance“ kako bi vaša koža izgledala glatko i ujednačenije.

Bonus savet

Što se tiče kose, najidealniji izbor je uglađeni niski rep, koji osim što je brz, lak i uvek izgleda profesionalno, izuzetno kamuflira masnoću u korenu. Alternativno, koristite suvi šampon za smanjenje masnoće na korenu pre nego što napravite visoki rep ili punđu.

 harpersbazaar.gr

Pročitaj još iz kategorije Make Up