3 najčešće greške u hidrataciji kože tela

Plus najbolji izbor proizvoda.

Plus najbolji izbor proizvoda.

Većina žena posebnu pažnju posvećuje nezi lica, ali ne i koži tela. Najosnovniji od svih koraka rutinske nege kože je primena losiona za telo 3-5 minuta nakon tuširanja, za što bolju apsorpciju. Ali, koliko ste sigurni da losion pravilno primenjujete? Otkrivamo 3 najčešće greške u hidrataciji kože tela:

1. Ne nanosite dovoljnu količinu

Ne morate biti štedljivi sa upotrebom. Da biste u potpunosti hidrirali kožu tela, nanesite količinu jednaku polovini vašeg dlana.

2. Ne nanosite losion po celom telu

Mnogo je žena koje ograničavaju hidrataciju kože samo u predelu nogu. Ali u stvarnosti morate hidrirati celo telo, ne samo nakon depilacije voskom, već svake večeri nakon tuširanja, baš kao što biste radili sa negom kože lica. Savet: Za zaista mekanu kožu, koristite piling za uklanjanje mrtvih ćelija sa površine pre nanošenja losiona.

3. Ne birate pravi proizvod

Uopšte, trebalo bi da koristite proizvod koji zadovoljava potrebe vaše kože. Ako imate masnu kožu sa tendencijom akni na grudima i leđima, preferirajte laganu, nemasnu kompoziciju,  a ako imate suvu kožu, odaberite bogatu hidratantnu kremu, ulje ili buter za telo.

Vrhunske proizvode za hidrataciju tela pogledajte u galeriji fotografija.

harpersbazaar.gr

 

Najnovije