Harper's Bazaar Srbija

Anti-age superstar stigao u velikom stilu: Predstavljen Vichy Liftactiv Restinol Specialist serum

Sinoć je u centru Beograda, na jedinstvenom događaju, predstavljena nova zvezda Liftactiv linije.

Aleksandra Dobrić, Vesna Jerković, Milica Novković, Tašana Korać

Beauty trendovi se poslednjih godina značajno menjaju, a ukoliko ih pratite, onda znate da je retinol sve popularniji skincare sastojak koji pažljivom upotrebom pravi veliku pozitivnu razliku u vašoj anti-age nezi.

Brend Vichy sinoć je u centru Beograda okupio veliki broj specijalista dermatologije, medija, poznatih ličnosti i influencera, među kojima su se našli i brojni skininfluenseri, kako bi predstavio novu zvezdu Liftactiv linije – Vichy Liftactiv Retinol Specialist serum.

Speed date: Aleksandra Jeftanović i Nevena Rafailović

Brend preporučen od strane 50.000 dermatologa* predstavio je formulu retinola koji efikasno umanjuje duboke i vidljive bore, dok istovremeno smanjuje druge znakove starenja kože.

Učinkovitost Liftactiv Retinol Specialist Seruma ispitana je na jednoj od najdugotrajnijih kliničkih studija u trajanju od pet meseci, a rezultati su pokazali značajan napredak u ublažavanju svih znakova starenja kože: od smanjenja vidljivosti svih tipova bora, pa i onih najdubljih, do povećanja čvrstoće, punoće i glatkoće kože te ujednačavanja tena.**

Ovim povodom francuski dermakozmetički brend Vichy je još jednom vešto uvezao svoju ekspertizu sa modernom dinamikom i potrebama, oličenu u novom proizvodu, čija je formula kreirana u saradnji sa vrhunskim stručnjacima. Na elegantnom druženju za kraj leta u ulozi moderatora programa našla se poznata TV voditeljka Marija Kilibarda, prepoznatljivo lice Vichy Liftactiv linije, a u razgovoru na sceni pridružile su joj se doktorka Nevenka Dokmanović, specijalista dermatovenerologije, kao i Medical Omnichannel Manager u Vichy-ju, magistar farmacije i specijalista kozmetologije, Ana Kovačević.

– Kao veliki zaljubljenik u Liftactiv liniju, koju koristim duži vremenski period, veliko mi je zadovoljstvo da budem deo priče koja će žene osnažiti u njihovoj borbi protiv onih više ili manje vidljivih znakova starenja kože. Kako je Liftactiv Retinol Specialist serum već zauzeo posebno mesto u mojoj večernjoj rutini verujem da će biti nezaobilazni korak i u rutini ostalih dama čija će srca osvojiti, otkrila nam je Marija.

Marija Kilibarda

Doktorka Dokmanović je iz prve ruke otkrila da je novi Liftactiv Retinol Specialist serum obogaćen vrhunskim kompleksom protiv starenja kože, koji uklanja i najdublje bore uz obnovu ćelija, pružajući koži blistavost i sjaj.

– Retinol ima mnogostruka pozitivna dejstva na kožu. Ubrzava ćelijski turn over, odnosno obnovu kože, koja se starenjem usporava, te koža vraća svoj mladalački sjaj i svežinu. Stimuliše i produkciju kolagena, te na taj način dovodi do smanjenja sitnih bora, te povećanja jedrine i elastičnosti. U toku korišćenja retinola dolazi do eksfolijacije kože, što je dodatni stimulans za neokolagenezu. Jedna od čestih primena je uticaj na smanjenje hiperpigmentacija, bilo da su difuzne ili samo u vidu nekoliko flekica na licu. Zaključak je da je preparat koji je odličan i za mladu kožu i za prevenciju starenja kože, za zrelu kožu koja osim za poboljšanje teksture, jedrine i sitnih bora ujedno ima i rešenje za flekice, objasnila je Dr. Dokmanović tokom aktivacije Skin Talk osmišljenoj kao razgovor za prenošenje stručne ekspertize u korišćenju protokola.

Bojana Ordinačev

Dr Nevenka Dokmanović je u razgovoru na bini kroz najčešća pitanja koja prate upotrebu retinola, podelila i objasnila značaj pravilnog korišćenja Vichy Liftactiv Retinol protokola, uz razbijanje svih mitova vezanih za upotrebu ovog jedinstvenog proizvoda.

Brend Vichy je proslavio svoju dermatološku ekspertizu u okviru aktivacije „speed dating“. U smelom večernjem ambijentu u kojem je simbolično dominirala bela boja, prisutni su imali priliku da provedu vreme sa odabranim dermatologom u posebno osmišljenom prostoru. Tu su zajedno sa svojim pratiocima na društvenim mrežama delili odgovore stručnjaka o primeni ovog proizvoda za anti-age negu i razbijali mitove koji prate upotrebu retinola. Sve nijanse bele zasijale su na prisutnim zvanicama među kojima su bile brojne javne ličnosti poput voditeljke Aleksandre Jeftanović, Marije Kilibarde i lifestyle influenserki Milice Novković, Tašane Korać, Jovane Jocić i mnogih drugih.

Marija Minić

Aleksandra Jeftanović 

Nevenka Dokmanović

Ukoliko ste se zapitali koji proizvodi čini ovaj nezaobilazni protokol u brisanju znakova starenja kože, otkrivamo vam u nastavku. Liftactiv Retinol Specialist serum, kao novitet namenjen je za zaglađivanje dubokih bora i koristi se u okviru večernje negu, dok je za jutarnju negu preporučena Liftactiv Collagen Specialist dnevna krema sa tri puta više prokolagenih peptida za tri puta veći nivo kolagena u koži.

Ovaj nezaobilazni anti-ageing power protokol preporučuje se damama koje traže značajan anti-ageing učinak za ispravljanje svih znakova gubitka količine kolagena. Kao zadnji korak za najbolju zaštitu i rezultate, preporučuje se Capital Soleil UV Age Daily vodeni fluid protiv fotostarenja sa zaštitnim faktorom 50+ i sa klinički dokazanom korektivnom učinkovitošću na znakove fotostarenja, uključujući tamne mrlje i nedostatak popunjenosti.

Misija brenda Vichy uvek je bila usmerena na podršku ženama svih životnih dobi uz pružanje mogućnosti da se osete zadovoljno u svojoj koži. Zbog toga je razvijanje, sada već prepoznatljive, linije Liftactiv važan korak u ostvarivanju ovog cilja. Moćna sinergija ovih proizvoda predstavlja pravu revoluciju u anti-age nezi, koju od danas možete pronaći u apotekama i osetiti na svojoj koži. A kako su se zvezde provele u magičnoj noći koju je muzičkim notama upotpunio bend SkyLimit pogledajte u nastavku.

Ilka Cerkez i Sara Razum

Više informacija o novom proizvodu potražite na sajtu Vichy.rs.

* Studija sprovedena na dermokozmetičkom tržištu od strane AplusA i drugih partnera između januara 2022. i maja 2022. među dermatolozima u 32 zemlje koje predstavljaju više od 80% svetskog BDP-a.

** 92% žena primijetilo je da im je koža lica čvršća, 84% uočilo je da je popunjenija, a 70% uočilo je zamjetno smanjenje i sužavanje pora.

Fotografije: Promo 

Najnovije