Omiljeni američki proizvod za lice koji ujednačava ten

Tri nova proizvoda deluju na nepravilnosti, umiruju i obnavljaju kožu, a pritom čuvaju njenu zaštitnu funkciju.

Bubuljice u pubertetu nisu retka pojava. Razlog za to možemo pronaći u hormonskim promenama koje se dešavaju u telu svake mlade osobe, kad dolazi do pojačanog lučenja polnih hormona, što se često odražava i na kožu lica. Ne samo bubuljice, nego i prateće crvenilo, proširene pore, mastan sjaj kože lica i neujednačen ten, razlog su za gubljenje sampouzdanja većine tinejdžera, a neretko i mnogih odraslih. Retki su oni koji ne znaju kako samo jedna bubuljica na licu, koja obavezno izađe pred neki važan sastanak ili još gore – pred neku zabavu, može da nam upropasti i nekoliko dana, ali ništa manje nisu iritantne ni one nepravilnosti koje se pojave na leđima i nadlakticama. 

Za sve one kojima je narušeno samopouzdanje zbog kože sklone aknama i bubuljicama, nazire se svetlo na kraju tunela: jedan od vodećih američkih brendova u beauty industriji, CevaVe, čije proizvode sa ceramidima obožavamo, kreirao je liniju proizvoda za kožu sklonu nepravilnostima, a koju mogu da koriste i tinejdžeri i odrasli. U pitanju je Blemish Control linija zasnovana na kiselinama, niacinamidu i ceramidima. Tu su CeraVe gel za čišćenje za kožu sklonu nepravilnostima i CeraVe Gel za kožu sklonu nepravilnostima, kao i CeraVe Retinol serum za ujednačen izgled kože, za umanjenu vidljivost fleka od nepravilnosti. 

U saradnji sa dermatolozima CeraVe je razvio delotvornu formulu sa kiselinama, retinolom i ceramidima u vidu Blemish Control linije, koja deluje na nepravilnosti, dok u isto vreme umiruje i obnavlja kožu, čuvajući njenu zaštitnu funkciju.

Osnovna nega za efekte vidljive posle samo 3 dana 

Tri nova proizvoda iz CeraVe linije za kožu sklonu nepravilnostima, strateški doziranim aktivnim sastojcima deluju na nepravilnosti i smanjuju vidljivost pora i fleka. CeraVe Gel za čišćenje za kožu sklonu nepravilnostima i CeraVe Gel za kožu sklonu nepravilnostima osnov su dnevne rutine za kožu sklonu aknama. U rezultate ćete se uveriti prilično brzo jer su prvi vidljivi nakon samo 3 dana: manje crvenila ( do 45%),  bolja tekstura kože (35%) i manje vidljive pore ( za 12%) .

Koristite ih sledećim redosledom:

1. U nezi svakog tipa kože, posebno one sklone aknama, prvi važan korak je čišćenje, ali ne bilo čime. Gel za čišćenje za kožu sklonu nepravilnostima sa salicilnom kiselinom, glinom i niacinamidom umanjuje nepravilnosti, upija višak sebuma, smanjuje začepljenost pora i bori se protiv nesavršenosti. Čak 93 odsto korisnika je reklo da koža nakon upotrebe nije masna, a 86 odsto da deluje čistije posle samo četiri nedelje .

2. Nakon temeljnog čišćenja, koža je spremna za drugi korak odnosno za Gel za kožu sklonu nepravilnostima. Za njegovu super moć da umanjuje vidljivost nepravilnosti zaslužna je formula koja kombinuje salicilnu, glikolnu i mlečnu kiselinu, povereno efikasne sastojke u borbi protiv nepravilnosti, sa niacinamidom koji ima umirujući efekat i tri esencijalna ceramida koji pomažu u održavanju zaštitne funkcije kože. Posebno patentirana MVE tehnologija osigurava sporo otpuštanje aktivnih sastojaka i obezbeđuje osmočasovnu hidrataciju sa samo jednim korišćenjem dnevno.

Retinol serum za ujednačenu teksturu kože

Za uklanjanje tragova koji ponekad ostaju na mestu starih nepravilnosti, CeraVe je razvio Retinol serum za ujednačen izgled kože, koji pomaže u obnovi zaštitne barijere kože i kožu čini glatkom. Retinol je poznat kao antiage sastojak, ali je dragocen i u lečenju akni jer smanjuje lučenje sebuma i smanjuje vidljivost  pigmentacije, a u ovom serumu je zastupljen u kapsuliranom obliku. Formula sa retinolom, obogaćena  niacinamidom i ekstraktom korena sladića, ten čini lepšim i blistavijim. Posle samo četiri nedelje upotrebe 76 odsto korisnika sa kožom sklonom aknama reklo je da nepravilnosti izgledaju umanjeno, a 82 odsto je ocenilo da koža izgleda nežnije,  zaglađenije i obnovljeno .

Moćni neizostavni ceramidi i brojke koje to potvrđuju 

Cela linija za kožu sklonu nepravilnostima sadrži jedinstvenu formulu sa tri esencijalna ceramida, koji su po poreklu iz biljaka a po hemijskoj strukturi jako blizu ceramidima kože i suštinski su važan sastojak svih CeraVe proizvoda. Ceramidi inače čine i do 50 odsto lipidne membrane naše kože i odgovorni su za njenu vlažnost i otpornost na spoljne uticaje, a osobe sklone aknama imaju ih manje .

Dermatolozi su učestvovali u svakoj fazi razvoja kako bi formule bile dovoljno snažne, a opet dovoljno blage da ne remete zaštitnu funkciju kože. Svi proizvodi su nekomedogeni, bez mirisa, te su pogodni za osetljivu kožu i kožu sklonu alergijama. Linija je razvijena tako da se odlično dopunjuje sa ostalim CeraVe proizvodima kako bi se koži obezbedila potrebna hidratacija i obnova.

Blage formulacije visoke delotvornosti vratiće samopouzdanje ne samo tinejdžerima koji se zbog nesavršenosti na licu i telu često povlače u sebe, nego i ljudima u odraslom dobu koji se i dalje bore sa nepravilnostima ili njihovim posledicama u vidu fleka.

Ako je suditi po drugim CeraVe proizvodima koje smo već zavoleli jer ispunjavaju obećano, pred nama su novi dermokozmetički favoriti za blistav ten bez nepravilnosti.

Više informacija o novoj CeraVe liniji potražite na zvaničnom sajtu brenda

Tekst:: Promo 

Fotografije: Promo 

Najnovije