Otkrivamo glavni uzrok prevremenog starenja

@ROSIEHW

Šta nauka kaže?

Hidratacija kože je možda najvažniji element svake beauty rutine. Dehidracija kože ne samo da uzrokuje ljuštenje, iritaciju i zatezanje, već je i direktno povezana sa preuranjenim starenjem. Na površini kože nalazi se kompleks molekula koji se naziva prirodni faktor vlaženja. Ovi molekuli vezuju molekule vode i zadržavaju ih u gornjem sloju kože, stvarajući njenu prirodnu zaštitnu barijeru.

Prirodni faktor hidriranja može biti oslabljen raznim faktorima: nezdrava ishrana, alkohol, pušenje, unutrašnji poremećaji u telu ili loša ekologija. Iako je najčešće razlog za dehidraciju kože to što jednostavno pijemo malo tečnosti, kao rezultat prirodni faktor hidriranja gubi snagu, koža postaje suva, počinje da se ljušti i brže stari.

@BELLAMICHLO

Činjenica je da kada se naruši zaštitna barijera kože, počinju promene u njenim dubljim slojevima. Nedostatak tečnosti uništava protein elastin, koji je, zajedno sa kolagenom, odgovoran za glatkoću i elastičnost kože. Kao rezultat, pojavljuju se nove bore, a postojeće rizikuju da postanu dublje. Koža gubi svoj prirodni sjaj, ten postaje sivkast, na koži se pojavljuje iritacija.

Da biste izbegli sve ovo, važno je zapamtiti dve stvari – ishranu i negu. Uverite se da vaša ishrana sadrži hranu bogatu nezasićenim masnim kiselinama (crvena riba, mahunarke, seme i orasi) i vitaminima. U svojoj nezi koristite kozmetiku sa ureom i hijaluronskom kiselinom – oni najbolje zadržavaju vlagu i smanjuju uobičajene greške u nezi.

Najnovije