Harper's Bazaar Srbija

Dopada vam se niche pristup nezi kože? Ovo je ultimativna premium skincare destinacija u Beogradu

Samo u Belodore parfimerijama možete da pazarite najbolji australijski i britanski brend za negu kože.

Svi već znamo da su niche parfimerije savremeni lifestyle fenomen – riznica retkih parfemskih etiketa, priča o tradiciji izrade prestižnih mirisa i njihovim trendi izdancima, mesto za inspiraciju novitetima i olfaktorno putovanje u nostalgiju – ali šta bi se desilo kada bi se i o skincare linijama razmišljalo sa istom kustoskom posvećenošću i “prstom na pulsu” globalnih trendova?

Sada imamo odgovor na to. Belodore više nije samo adresa br. 1 za najpoželjnije niche luksuzne mirise, nego postaje i ultimativna destinacija za niche negu kože. Isti elegantni pristup, samo sa fokusom na onome što je optimalno u regenerativnom i inovativnom među uticajnim kozmetičkim markama. 

Tajming je perfektan! Trenutno vlada globalna pomama za etičkom i efikasnom kozmetikom koja čini da se osećamo onoliko dobro koliko i izgledamo, te dokazuje da istina o lepoti nikad nije jednodimenzionalna: možemo uživati u nezi koja je dobra za nas, ali istovremeno ima fascinantni brand-background i elegantno dizajnirana pakovanja koja takoooo dobro izgledaju na polici u kupatilu. Clean beauty je novi luksuz, a ove marke dostupne u premijum portforliju za negu kože Belodore ujedinjuju ta dva nekad suprotstavljena principa lepote – britanski Elemis i australijski Grown Alchemist

Sigurno ste čuli za Grown Alchemist, luksuzni brend za negu kože koji obožavaju slavne ličnosti, među kojima je i ona kojoj verujemo – Gwyneth Paltrow. A znate li u čemu je njegova tajna i šta ga je to izdvojilo od svih brendova na tržištu?

Grown Alchemist je digitalni buntovnik za koga su pravila kozmetičke industrije tu da bi se kršila. U minimalističkim pakovanjima upečatljivo pročišćene grafičke kulture nalaze se podjednako promišljene formulacije koje blagonaklono utiču na način kako telo obnavlja i regeneriše kožu. Holistički pristup prepoznavanju mehanizama kako koža stari, oštroumna je ideja osnivača brenda, braće Kestona i Jeremyja Mujisa, Australijanaca koji su lansirali Grown Alchemist razvijajući “biokompatibilnu lepotu”: formule s neuporedivom sinergijom biologije i kozmetičke hemije.

Činjenica da je reč o naučno potkovanom brendu sa hipsterskim šarmom osigurala je Grown Alchemistu kultni status među slavnima i fashion ekipom. Osim Gwyneth Paltrow, glumice i wellbeing advokatice, koja obožava balzam sa ukusom lubenice, dizajner Alexander Wang za svoje revijske prezentacije, umesto elaborativne šminke, bira “hi-tech” glow Grown Alchemist režima nege. 

Ima još jedna stvar: kako bi svojim proizvodima povratio zaštitne funkcije kože i učinio je trajno zdravom, brend Grown Alchemist ne proizvodi sastojke, već ih UZGAJA. Kroz opsežna istraživanja i ispitivanja, njegova misija postali su clean proizvodi koji prvo vraćaju zdravlje koži (oslobađajući je od toksina), a onda jačaju njenu barijeru kako bi je pripremili za sve ono zbog čega volimo kreme, a to su luksuzni sastojci. Način na koji Grown Alchemist čini kožu zdravijom postiže se protokolom nege u tri koraka, a to je – Cleanse, Detox, Activate.

Cleanse ili čišćenje je obavezno ujutru, a double cleansing, odnosno dvostruko čišćenje lica, uveče. Ujutru jer se koža tokom noći oslobađa od nataloženih toksina, koji se skupljaju na površini i najčešće manifestuju u vidu masti, a uveče jer se koža regeneriše dok spavamo i treba je lepo pripremiti za treću fazu nege, odnosno “activate”. Trofazna nega je core samog Grown Alchemist brenda i nešto što osigurava biološki oporavak kože i jača je i transformiše kroz ceo protokol nege.

Elemis – osvežen pogled na tradiciju

 

 

 

Elemis bi mogli za početak da vam dočaramo kao “beauty ekvivalent engleske tradicije čaja u pet”, ali to bi bio samo početak priče. Lajtmotiv Elemisa je “istina u lepoti”, osnosno verovanje da izgled vaše kože danas reflektuje životne izbore koje ste napravili juče i zato se oslanjaju na kompletan wellness ugođaj.

Spajajući dušu aromaterapeuta, duh umetnika i naučničku posvećenost rezultatima slave tridesetogodišnju ekspertizu i prisutnost u 45 zemalja sveta. Svi njihovi preparati su formulisani u njihovom habu za inovacije u Londonu i proizvedeni u Velikoj Britaniji – ukoliko ne znate od kog biste počeli, dozvolite da preporučimo onaj oko koga trenutno vlada najveća fama na društvenim mrežama (i to sasvim opravdano ako smemo da dodamo): Pro-Collagen Cleansing Balm prosto topi tragove mejkapa, dnevnog zagađenja i ostalih nečistoća čineći da koža lica sija i bude mekana na dodir.

 

 

Stvar je jasna, Belodore skincare selekcija učiniće da o svojoj beauty rutini razmišljate kao o produžetku sopstvenog stilskog narativa – i ogledalu sopstvenih vrednosti.

Tekst: Promo 

Fotografije: Promo 

Najnovije