Izbegavanje sezonskih problema sa kožom: glavni saveti

Vodič za zimsku negu.

Koža je posebno pod stresom tokom hladne sezone. Za sve su krivi mraz i vetar, grejna tela koje jako isušuju vazduh - i, kao rezultat toga, naša koža pati.

Kao rezultat, često počinje da se ljušti ili rumeni - a to, kao što znate, dovodi do preranog pojavljivanja bora i samo daje neprijatne senzacije. Uvek je važno hidrirati kožu - ovo je pravi spas za nju, što može u velikoj meri da produži mladolikost. Ali zimi je ovo posebno važno, jer je koža usled uticaja hladnog vazduha pod velikim stresom. Glavna stvar je nanošenje kreme ili tonika ne neposredno pre izlaska iz kuće – već najmanje sat vremena pre izlaska.

Uprkos činjenici da nam se čini da u hladnoj sezoni sunce toliko retko izlazi iza oblaka da definitivno nije potrebno zaštititi kožu od njega, to nije tako. Ultraljubičasti zraci nisu opasni samo leti, već i zimi, a njihov efekat pogoršava stanje kože i ubrzava starenje. Stoga, čak i zimi, ne zaboravite na kremu sa zaštitom ne nižom od SPF20.

Ne zaboravite da zaštitite kožu od vetra. Čudno je da vam dobar sloj šminke može pomoći u ovome - pomoću prajmera, podloge i pudera stvarate veštačku barijeru protiv vetra koja štiti kožu od oštećenja. Ako niste spremni da kožu prekrijete slojem podloge, kreme su idealno rešenje. 

foto:harpersbazaar.ru

Pročitaj još iz kategorije Nega kože