Lepota / Nega kože

Maska za lice koju obožava dermatolog Gigi Hadid

Nema sumnje – Gigi Hadid ima praktično besprekornu kožu.

Dvadesetčetvorogodišnji model je redovni pacijent dermatologa slavnih, Mimi Luzon, čiji su klijenti i Naomi Campbell, Kaia Gerber, Irina Shayk, Adriana Lima i naravno, Gigina sestra, Bella. Ipak, u ovo specifično vreme, niko od nas sebi ne može priuštiti luksuzni tretman lice, prvenstveno zbog činjenice da kozmetičari ne rade, a da brojni proizvodi koje oni koriste ne možemo kupiti u drogerijama i putem interneta. I dok su slavne maske od zlatne folije ono po čemu je rad Mimi Luzon poseban, sa svojom cenom od 349 dolara, one svakako nisu pristupačne svakom od nas. Upravo iz tog razloga, Luzon je podelila svoj jednostavni DIY recept za masku, koji svako od nas može napraviti.

Kako ona kaže, ova maska se jednostavno pravi, ne zahteva previše sastojaka, a očistiće naše lice od toksina, poboljšavajući ten kože, istovremeno joj dajući sjaj.

Sve što recept od vas zahteva je jedna šolja zelenog čaja, dve šolje pirinčanog brašna i pola kašičice meda. Pomešajte sve sastojke i potom dobijenu smesu umasirajte u kožu, pa je ostavite da odstoji dvadeset minuta. Kada predviđeno vreme istekne, isperite lice mlakom vodom i uživajte u prizoru koji ćete videti u ogledalu.

Luzon takođe naglašava da u ovoj maski možemo uživati koliko god da želimo, dodajući da ona trenutno pravi drugu masku svakog dana.

„Prateći istočnjačke prakse za negu lica, moram naglasiti da je za našu kožu jako dobro kada koristimo drugu masku svakog dana – jedna može biti za učvršćivanje kože, jedna za sjaj, hidriranje ili detoksikaciju. Naravno, u ovoj situaciji možete koristiti koju god masku da imate kod kuće, ili one koje možete sami pripremiti“.

Pa, ako to znači da ćemo na kraju imati porcelansku kožu kao Gigi, nemamo ništa protiv.

D.Ć.

Pročitajte još